Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νομοσχέδιο μαμούθ εν μέσω θέρους – Κόβονται επιδόματα στο δημόσιο – Περαίωση και για τα σκάφη – Τι θα ισχύσει για τα φρουτάκια

- Advertisement -

– Nέες φορολογικές ρυθμίσεις και διαδικασία περαίωσης για τα επαγγελματικά σκάφη
– Μείωση των επιδομάτων που λειτουργούν ως κίνητρο απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων
– Περικοπές στα ενοίκια που καταβάλλουν δημόσιοι φορείς
– Το πολυνομοσχέδιο κατατέθηκε για να προλάβουν το κλείσιμο της Βουλής
 

Σε μείωση των επιδομάτων που λειτουργούν ως κίνητρο απόδοσης ή ταχύτερης διεκπεραίωσης ή ειδικής απασχόλησης των δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο, όπως αναφέρεται, αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης και της αποσυμπίεσης του μισθολογικού κόστους, με τελικό στόχο τη μείωση των δημοσίων δαπανών.

Για την περικοπή, επίσης, των δαπανών του κράτους, ορίζεται στο ίδιο πολυνομοσχέδιο ότι τα ενοίκια που καταβάλλουν το Δημόσιο και οι φορείς του δημόσιου τομέα για κτίρια στα οποία στεγάζονται υπηρεσίες τους, μειώνονται κατά 20%, ενώ απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπροσαρμογή τους έως τις 30 Ιουνίου 2013. Η μείωση κατά 20% θα ισχύσει από τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ και υπολογίζεται στο ύψος του μισθώματος που καταβάλλονταν για τη χρήση Ιουλίου 2010.

Στο πολυνομοσχέδιο ορίζεται, παράλληλα, ότι για τον αποτελεσματικότερο σχεδιασμό, διαχείριση και έλεγχο, καθώς και την παρακολούθηση της εφαρμογής των Προγραμμάτων Οικονομικής Πολιτικής, συνιστάται ειδική Υπηρεσία Σχεδιασμού και Παρακολούθησης της εφαρμογής των Προγραμμάτων Οικονομικής Πολιτικής, η οποία θα υπάγεται απευθείας στον υπουργό Οικονομικών.

newsit.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog