Να δηλώσουν τα χρήματα που έχουν «φυγαδεύσει» στο εξωτερικό εάν δεν ανταποκρίνονται στις φορολογικές τους δηλώσεις κάλεσε όσους φορολογούμενους εμπίπτουν στη συγκεκριμένη περίπτωση ο   ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος προειδοποίησε ότι τα στοιχεία είναι προσιτά και θα γίνουν έλεγχοι, ενώ ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελβετία θα οδηγήσουν άμεσα σε σύναψη σύμβασης, που  θα δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση με άρση τραπεζικού απορρήτου να πληροφορηθεί ποια είναι τα εμβάσματα προς το εξωτερικό. Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχουν ήδη στοιχεία για τόκους από καταθέσεις εξωτερικού και χρήση πιστωτικών καρτών.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με την ασφάλεια των καταθέσεων στην Ελλάδα.   «Δεν υπάρχει λόγος να στέλνει κάποιος τα χρήματά του στο εξωτερικό, γιατί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως διασφαλισμένο. Δεν αντιλαμβάνομαι κάποιον που δεν έχει στοιχειώδες πατριωτικό φρόνημα να στηρίξει τη χώρα την κρίσιμη στιγμή. Πατριωτικό καθήκον είναι η στήριξη του τραπεζικού συστήματος προς όφελος των πολιτών»  τόνισε.

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ακόμα ότι εξετάζεται  η επέκταση του πόθεν έσχες  σε πολιτικούς  και ανώτατους διοικητικούς λειτουργούς που είχαν υπηρετήσει στο παρελθόν και ότι για το ίδιο θέμα θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.
Star.gr