Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κύπρος: «Μικρό όπλο μαζικής καταστροφής» τα εμπορευματοκιβώτια στη ναυτική βάση

- Advertisement -

Σαν ένα μικρό όπλο μαζικής καταστροφής
περιέγραψε τα εμπορευματοκιβώτια με τα εκρηκτικά στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς ο διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων, ΕΚΕΟ, Θεόδωρος Λιόλιος.
Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Λιόλιος σημείωσε ότι εκείνοι που κατασκεύασαν τα εμπορευματοκιβώτια έπρεπε να γνωρίζουν ότι «η δομή ήταν η ίδια με εκείνη της πρώτης μεγάλης ισχύος συμβατικής έκρηξης στο Λος Αλαμος το 1945, λίγο πριν δοκιμαστεί το πρώτο πυρηνικό όπλο.
Πρόσθεσε επίσης ότι τα εμπορευματοκιβώτια τοποθετήθηκαν με τέτοια γεωμετρική δομή, ώστε να υπάρξει κρίσιμη μάζα του συμβατικού εκρηκτικού και να μη μείνει ούτε ένα γραμμάριο.
Ο διευθυντής του ΕΚΕΟ εξέφρασε την άποψη, ότι η ισχύς και η προϊστορία της έκρηξης δημιουργούν συνθήκες που ξεφεύγουν από τις εμπειρίες των πυροτεχνουργών της Αστυνομίας, οι οποίοι κλήθηκαν στην περιοχή.
Κηδεύτηκε ο υπαξιωματικός του Ναυτικού Μιχάλης Ηρακλέους
Εν τω μεταξύ, ένα ακόμη θύμα της έκρηξης, ο υπαξιωματικός του Ναυτικού, επικελευστής Μηχάλης Ηρακλέους κηδεύτηκε σήμερα σε κλίμα οδύνης.
Τιμητικό άγημα του Ναυτικού απέδωσε τιμές, ενώ στην κηδεία προέστη ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog