Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Int. Η. Tribune: «Ο γιος γκρεμίζει ό,τι έφτιαξε ο πατέρας»

- Advertisement -
«Στις δυναστείες

ο γιος ξεκάνει αυτά που κάνει ο πατέρας», γράφει η εφημερίδα Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τρίμπιουν, σε εκτενές αφιέρωμά της γύρω από την οικογένεια Παπανδρέου στην Ελλάδα, οικογένεια που, σημειώνει, έδωσε στη χώρα τρεις πρωθυπουργούς και μια κληρονομιά τεράστιων χρεών.

Η εφημερίδα μιλά με τον αδερφό του σημερινού πρωθυπουργού, τον Νίκο Παπανδρέου, και σχολιάζει πως έργο του Γιώργου είναι να διαλύσει το κοινωνικό κράτος που έφτιαξε ο πατέρας τους, Ανδρέας, ως πρωθυπουργός τη δεκαετία του ‘80, δανειζόμενος.
Η δυναστεία άρχισε με τον Γεώργιο Παπανδρέου, το Γέρο της Δημοκρατίας, που πέθανε σε κατ’ οίκον περιορισμό από τη χούντα.
Ο γιος του, Ανδρέας, έγινε εθνικός ήρωας με τις αναδιανεμητικές του πολιτικές, αλλά στο τέλος της δεύτερης θητείας του, το 1989, είχε αυξήσει το χρέος της χώρας στο 80% του ΑΕΠ από 20% που το παρέλαβε, γράφει η εφημερίδα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου τώρα πρέπει να επιβάλει μέτρα λιτότητας που μπορεί να αναστρέψουν πολλά από τα κοινωνικά κέρδη που πρόσφερε,δανειζόμενος, στην Ελλάδα ο πατέρας του, γράφει η εφημερίδα ……..
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog