«Έμφραγμα» προκάλεσαν στις περισσότερες πόλεις της χώρας οι κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών ταξί στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει κατά της απελευθέρωσής του επαγγέλματός τους. Αναλυτικά:

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:
Δεκάδες ταξί μετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας που έγινε νωρίς το πρωί στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου και απέκλεισαν το κέντρο της πόλης κάνοντάς το απροσπέλαστο. Μάλιστα, προκλήθηκε πανικός όταν κάποιοι έριξαν εύφλεκτο υγρό σε ένα παλιό ταξί και το πυρπόλησαν στην πλατεία Ελευθερίας, με κίνδυνο να επεκταθεί η φωτιά που έσβησε χάρη στην επέμβαση της Πυροσβεστικής. Οι αυτοκινητιστές προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ απέκλεισαν το λιμάνι και το αεροδρόμιο, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

ΧΑΝΙΑ:
Με την καθολική συμμετοχή στην απεργία, έχουν ακινητοποιηθεί 301 ταξί, ενώ τέσσερα αυτοκίνητα εξυπηρετούν μόνο έκτακτες ανάγκες και κανονικά εκτελεί τα δρομολόγιά του το λευκό ταξί μεταφοράς Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ:
Από τις 9.30 το πρωί, ιδιοκτήτες ταξί από την Τρίπολη, τη Σπάρτη, το Άργος, το Ναύπλιο και αγοραίων από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, έχουν σηκώσει τις μπάρες στον σταθμό διοδίων Νεστάνης, αφήνοντας τα διερχόμενα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης.

ΣΕΡΡΕΣ:
Συμβολική κατάληψη του μεθοριακού σταθμού Προμαχώνα έκαναν στις 11.30 το πρωί οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί των Σερρών. Η κατάληψη των συνόρων διήρκησε μισή ώρα, χωρίς να προκαλέσει κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή και χωρίς να χρειαστεί ή επέμβαση της Αστυνομίας.

ΤΡΙΚΑΛΑ:
Κυκλοφοριακό ”έμφραγμα” στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων προκάλεσε η πορεία διαμαρτυρίας δεκάδων ιδιοκτητών ταξί με τα αυτοκίνητά τους στους κεντρικούς δρόμους.

ΠΑΤΡΑ:
Ιδιοκτήτες ταξί από την Αχαΐα και την Ηλεία έχουν αποκλείσει τις εισόδους, του νέου όσο και του παλιού λιμανιού της Πάτρας, ενώ άλλοι άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια του Ρίου επί της εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση στα διερχόμενα οχήματα.

ΑΝΤΙΡΡΙΟ
: Ιδιοκτήτες ταξί από την Αιτωλοακαρνανία απέκλεισαν για λίγο τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου και στη συνέχεια κατέλαβαν τα διόδια επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση.

ΑΓΡΙΝΙΟ:
Την εθνική οδό Αγρινίου – Ιωαννίνων απέκλεισαν στο ύψος του 4ου χιλιομέτρου οι ιδιοκτήτες ταξί της περιοχής, δημιουργώντας ουρές χιλιομέτρων. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριες.