Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Κίτρινος» πυρετός σε όλη τη χώρα

- Advertisement -

«Έμφραγμα» προκάλεσαν στις περισσότερες πόλεις της χώρας οι κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών ταξί στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει κατά της απελευθέρωσής του επαγγέλματός τους. Αναλυτικά:

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:
Δεκάδες ταξί μετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας που έγινε νωρίς το πρωί στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου και απέκλεισαν το κέντρο της πόλης κάνοντάς το απροσπέλαστο. Μάλιστα, προκλήθηκε πανικός όταν κάποιοι έριξαν εύφλεκτο υγρό σε ένα παλιό ταξί και το πυρπόλησαν στην πλατεία Ελευθερίας, με κίνδυνο να επεκταθεί η φωτιά που έσβησε χάρη στην επέμβαση της Πυροσβεστικής. Οι αυτοκινητιστές προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ απέκλεισαν το λιμάνι και το αεροδρόμιο, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

ΧΑΝΙΑ:
Με την καθολική συμμετοχή στην απεργία, έχουν ακινητοποιηθεί 301 ταξί, ενώ τέσσερα αυτοκίνητα εξυπηρετούν μόνο έκτακτες ανάγκες και κανονικά εκτελεί τα δρομολόγιά του το λευκό ταξί μεταφοράς Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ:
Από τις 9.30 το πρωί, ιδιοκτήτες ταξί από την Τρίπολη, τη Σπάρτη, το Άργος, το Ναύπλιο και αγοραίων από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, έχουν σηκώσει τις μπάρες στον σταθμό διοδίων Νεστάνης, αφήνοντας τα διερχόμενα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης.

ΣΕΡΡΕΣ:
Συμβολική κατάληψη του μεθοριακού σταθμού Προμαχώνα έκαναν στις 11.30 το πρωί οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί των Σερρών. Η κατάληψη των συνόρων διήρκησε μισή ώρα, χωρίς να προκαλέσει κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή και χωρίς να χρειαστεί ή επέμβαση της Αστυνομίας.

ΤΡΙΚΑΛΑ:
Κυκλοφοριακό ”έμφραγμα” στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων προκάλεσε η πορεία διαμαρτυρίας δεκάδων ιδιοκτητών ταξί με τα αυτοκίνητά τους στους κεντρικούς δρόμους.

ΠΑΤΡΑ:
Ιδιοκτήτες ταξί από την Αχαΐα και την Ηλεία έχουν αποκλείσει τις εισόδους, του νέου όσο και του παλιού λιμανιού της Πάτρας, ενώ άλλοι άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια του Ρίου επί της εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση στα διερχόμενα οχήματα.

ΑΝΤΙΡΡΙΟ
: Ιδιοκτήτες ταξί από την Αιτωλοακαρνανία απέκλεισαν για λίγο τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου και στη συνέχεια κατέλαβαν τα διόδια επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση.

ΑΓΡΙΝΙΟ:
Την εθνική οδό Αγρινίου – Ιωαννίνων απέκλεισαν στο ύψος του 4ου χιλιομέτρου οι ιδιοκτήτες ταξί της περιοχής, δημιουργώντας ουρές χιλιομέτρων. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριες.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ πιο έξυπνη η διαμαρτυρία των ταξιτζήδων της Θεσσαλονίκης απ' ότι της Αθήνας
    Πορεία στα διόδια των Ν. Μαλγάρων και …«απελευθέρωση» των διοδίων, αντί να προβούν στο επιζήμιο για άλλους επαγγελματίες κλείσιμο λιμανιού και αεροδρομίου όπως οι Αθηναίοι συνάδελφοί τους, έκαναν ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης, που αντιδρούν στον τρόπο απελευθέρωσης του επαγγέλματος τους και με την κίνησή τους αυτή κερδίζουν πόντους στη συνείδηση του κόσμου.

    Χίλια τριακόσια πενήντα ταξί συγκεντρώθηκαν στη λαχαναγορά γύρω στις εννιά το πρωί και λίγο μετά τις εννέα και μισή ξεκίνησαν για το σταθμό των Μαλγάρων, όπου παρατάχθηκαν δεξιά, αριστερά και στη μέση. Οι διαμαρτυρόμενοι ιδιοκτήτες τους άνοιξαν τις μπάρες των διοδίων, επιτρέποντας τη δωρεάν διέλευση των οδηγών. Όπως είπαν λίγο πριν τη μια το μεσημέρι θα ξεκινήσουν από τα Μάλγαρα για να κάνουν πορεία με τα αυτοκίνητα τους μέσα στην πόλη (Δικαστήρια, Εγνατία, Νέα Εγνατία) και θα καταλήξουν στην περιοχή Βούλγαρη, όπου θα διαλυθούν.

    Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας έγιναν και σε άλλες πόλεις της Β. Ελλάδας. Στην Κατερίνη απέκλεισαν τα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και στην Ημαθία τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας. Κινητοποιήσεις έγιναν και στις Σέρρες ,στην Έδεσσα.

    η ν@χτερίδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog