Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

‘Δουλεύουν’ φάνερα για τους φοροφυγάδες

- Advertisement -
Αναξιόπιστη, αλλά και…

γαλαντόμος στους φοροφυγάδες αποδεικνύεται για πολλοστή φορά η κυβέρνηση, καθώς θεσπίζει νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για χιλιάδες επιχειρήσεις και ιδιώτες που διακίνησαν εικονικά τιμολόγια καθώς και πρωτοφανείς διευκολύνσεις σε μεγαλόσχημους που επί χρόνια έκλεβαν το κράτος δηλώνοντας τα πολυτελή ιδιωτικά τους σκάφη αναψυχής ως επαγγελματικά.

Δύο ημέρες μετά τη διαβεβαίωσή του ότι «δεν θα κάνουμε νέα περαίωση αυτόματη όπως έγινε την προηγούμενη φορά», ο υπουργός Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή ρύθμιση με την οποία επανέρχεται η….. αυτόματη περαίωση ακριβώς όπως έγινε την προηγούμενη φορά (!) και μάλιστα ακόμη και για φορολογουμένους που είχαν εξαιρεθεί την πρώτη φορά, όπως οι επιτηδευματίες με ακίνητη περιουσία μεγαλύτερη των 400.000 ευρώ και οι εταιρείες με ετήσια ακαθάριστα έσοδα από 20 έως 40 εκατ. ευρώ!
Στη ρύθμιση αυτή μπορούν να ενταχθούν ακόμη και επιχειρηματίες που εξέδωσαν ή έλαβαν εικονικά τιμολόγια: πληρώνοντας συγκεκριμένα ποσά φόρων εισοδήματος και ΦΠΑ σημαντικά χαμηλότερα από αυτά που θα έπρεπε να καταβάλουν αν ελέγχονταν κανονικά και καταβάλλοντας τα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία με έκπτωση 80% γλιτώνουν όχι μόνο από υπέρογκες επιβαρύνσεις αλλά και από πολυετείς ποινές φυλάκισης καθώς και από δεσμεύσεις καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τη ρύθμιση για τους σκαφάτους που φοροδιέφευγαν τόσα χρόνια δηλώνοντας ψευδώς ως επαγγελματικά τα ιδιωτικά τους σκάφη.
Με τη ρύθμιση που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος, τους δίδεται ουσιαστικά αμνηστία, καθώς καλούνται να πληρώσουν μικρό μόνο μέρος του ΦΠΑ και των φόρων κατανάλωσης που επί πολλά έτη γλίτωναν για τα καύσιμα, τα λιπαντικά και τα λοιπά εφόδια των σκαφών τους, χωρίς κανένα πρόστιμο ή πρόσθετο φόρο και με απαλλαγή από τις λοιπές διοικητικές και ποινικές κυρώσεις της νομοθεσίας.
ΕΤ
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog