ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011
Με μία ώρα καθυστέρηση, ξεκίνησε χθες Δευτέρα 18/07/2011 η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, στην Τρίπολη. Ο λόγος, δύο λεωφορεία που μετέφεραν κατοίκους από τους Αγίους Θεοδώρους, μπλόκαραν την είσοδο του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, στο Πνευματικό Κέντρο.

Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν να μην εγκατασταθούν οι δεξαμενές αποθήκευσης και διακίνησης χημικών προϊόντων, στην περιοχή Σουσάκι των Αγίων Θεοδώρων. Για το λόγο αυτό, κάλεσαν τον Περιφερειάρχη να ανακαλέσει την υπογραφή που έβαλε σε σχετική απόφαση .

Στη συνέχεια απαίτησαν να συζητηθούν τα θέματά τους, κατά προτεραιότητα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και παρά το γεγονός, ότι κάποια στιγμή επικράτησε ένταση, το αίτημα τους έγινε ομόφωνα αποδεκτό.
Tο Περιφερειακό συμβούλιο ξεκίνησε με την εισήγηση του Δημάρχου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, Κώστα Λογοθέτη ο οποίος αφού έκανε μια σύντομη αναδρομή σχετική με το ζήτημα, εξέφρασε την έντονη αντίθεση του Δήμου και των δημοτών στην εγκατάσταση δεξαμενών αποθήκευσης και διακίνησης χημικών προϊόντων στην περιοχή Σουσάκι στους Αγίους Θεοδώρους.
Ο Κώστας Λογοθέτης ζήτησε την αναστολή της υπογραφής του Περιφερειάρχη για την επένδυση στο Σουσάκι, ενώ έκανε έκκληση στο περιφερειακό συμβούλιο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποτρέψει αυτήν την εγκληματική για το περιβάλλον και τους κατοίκους εξέλιξη, τονίζοντας χαρακτηριστικά : ΄΄η εγκατάσταση της βιομηχανίας Χημικών θα είναι όχι μόνο επιβαρυντική για το περιβάλλον αλλά θα βλάψει σοβαρά και την υγεία των κατοίκων΄΄.
Ξεκαθάρισε δε, ότι αν δεν γίνει ανάκληση της υπογραφής, θα καλέσει όλους τους Δημότες του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων να αντισταθούν προκειμένου να μην εγκατασταθεί η βιομηχανία Χημικών στην ήδη επιβαρυμένη βιομηχανικά Περιοχή.
Ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Δέδες, ζήτησε να υπάρξει άμεση συνεργασία και διάλογος μεταξύ Περιφέρειας και κατοίκων για να δουν εμπεριστατωμένα όλο το θέμα.
Μετά από πολύωρη συζήτηση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, δήλωσε ότι «σε περίπτωση που οι επιθεωρητές περιβάλλοντος συμφωνούν με την ανάκληση της άδειας, δεν θα περιμένει την απόφαση κανενός δικαστηρίου ή ελεγκτή νομιμότητας και θα ανακαλέσει την υπογραφή του».
Οι κάτοικοι του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων προανήγγειλαν δυναμικές κινητοποιήσεις, αν δεν ανακληθούν οι σχετικές αποφάσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως άλλωστε προβλέπει και η απόφαση της λαϊκής συνέλευσης της 17ης Ιουλίου.
Από το Γραφείο Τύπου