Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άγρια κόντρα Κούγια – Μπέου

- Advertisement -

Σε άγρια προσωπική κόντρα μεταξύ Αχιλλέα Μπέου και Αλέξη Κούγια μετετράπη η απολογία του πρώτου στη Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας. «Μπήκε στο ποδόσφαιρο μόνο για να στήσει αγώνες», το σχόλιο του γνωστού ποινικολόγου για τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού Βόλου. «Είναι απλά ένας… κοντός δικηγόρος», η απάντηση του τελευταίου, που διερωτήθηκε αν υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τη δίωξή του. «Δεν έστησε ποτέ παιχνίδι», υποστήριξε! Διαβάστε τους απίστευτους διαλόγους. …

Ολοκληρώθηκε η απολογία του Αχιλλέα Μπέου και του Ολυμπιακού Βόλου σχετικά με το σκάνδαλο «Koriopolis», μετά από τρεις ώρες ακροαματικής διαδικασίας. Δόθηκε προθεσμία για κατάθεση υπομνημάτων μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι, οπότε και περιμένουμε να βγει η απόφαση.

Πρώτος κατέθεσε εκ μέρους του ΟΠΑΠ ο κ. Ηλιόπουλος ως μάρτυρας, ο οποίος είπε: «Για τον Ολυμπιακό Βόλου δεν έχουμε στοιχεία ότι παίχτηκαν μεγάλα ποσά σε κάποιο πρακτορείο, ούτε ήταν σε κάποια μαύρη λίστα το όνομα της ομάδας και μάλιστα την περίοδο 2010-2011 τον βάλαμε σε όλα τα παιχνίδια του στοιχήματος στο κουπόνι. Από τα παιχνίδια που έχουν χαρακτηριστεί ύποπτα από την UEFA, από τα έξι συνολικά ματς, μόνο το παιχνίδι με τον Ατρόμητο (1-1, στις 2/2/2009) μπήκε στο κουπόνι, αλλά δεν είχαμε καμία ένδειξη χειραγώγησης. Όλα τα υπόλοιπα δεν τα είχαμε βάλει στο κουπόνι επειδή δεν τα θεωρούσαμε ανταγωνιστικά».

Ως βασικός μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είπε: «Δεν έχω γνώση κανενός πραγματικού περιστατικού. Γνωρίζω όμως γενικότερα το ποιόν το Αχιλλέα Μπέου, για τις πρακτικές των ομάδων, κυρίως του Ολυμπιακού Βόλου. Τον Αχιλλέα Μπέο τον γνώρισα επειδή ήταν εντολέας μου στην υπόθεση με τον Βίκτωρα Μητρόπουλου πριν από δέκα χρόνια. Ποτέ δεν είχαμε ιδιαίτερες σχέσεις. Μάλιστα στην ΕΠΑΕ πριν από 5-6 χρόνια μου επιτέθηκε και με είχε χτυπήσει».

Τότε παρενέβη ο κ. Μπέος, ο οποίος είπε: «Τι σχέση έχουν όλα αυτά, σε λίγο θα μας πεις και για την κ. Βατίδου» για να λήξει εκεί το επεισόδιο!

Ο κ. Κούγιας συνέχισε λέγοντας: «Ο Μπέος στο ποδόσφαιρο μπήκε μόνο για να στήσει αγώνες. Κανείς δεν γνωρίζει τι δουλειά κάνει και ποιο είναι το επάγγελμά του. Η συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων της ομάδας του είναι στημένα παιχνίδια. Για παράδειγμα το Παναργειακος-Ολυμπιακός Βόλου για το Κύπελλο, το οποίο ήταν καραστημένο. Ο Μπέος είχε προσωπική σχέση με τον Τσακογιάννη και τον Ιωσήφ Μερτύρη, μεγαλομέτοχο της ομάδας του Άργους. Είμαι βέβαιος πως η κρίση της UEFA είναι σωστή για αυτό το παιχνίδι. Το τι κάνει ο ΟΠΑΠ δεν έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον. Όλο το ενδιαφέρον βρίσκεται στο παράνομο ασιατικό στοίχημα και τις ξένες εταιρείες».

Στο σημείο εκείνο το λόγο πήρε ο δικηγόρος του κ. Μπέου, ο κ Κακαβάς, με τη φράση «Έλεος! Με αυτά που λέτε, εκτελείτε συνειδήσεις, εκτελείτε ομάδες», ενώ ο Αχιλλέας Μπέος φώναξε: «Ο Κούγιας θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενος εδώ. Είναι ένας πλαστογράφος, ένας δικηγόρος… κοντός. Μόνο για τις τηλεοράσεις. Θα έπρεπε να ντρέπεται», για να λάβει την απάντηση του προέδρου της Παναχαϊκής: «Όλη η Ελλάδα ξέρει πως ο Αχιλλεάς Μπέος έχει στήσει τα ματς. Όλα τα ματς του Ολυμπιακού Βόλου αν τα παρακολουθήσει κανείς, είναι βέβαιο –το λέει και η UEFA-είναι στημένα. Η δουλειά του Αχιλλέα Μπέου είναι το στοίχημα. Ειδικότερα η εγκληματική οργάνωση στην οποία συμμετείχε και ηγείται με τον Γιώργο Τσακογιάννη, αυτή τη δουλειά κάνει».

Ο κ. Κακαβάς ρώτησε: «Με ποιο δικαίωμα τα λέτε αυτά;» για να απαντήσει ο κ. Κούγιας: «Εσύ πού ήσουν και δεν σε ξέραμε τόσο καιρό», για να ανταπαντήσει ο πρώτος: «Δεν με ξέρετε, γιατί εγώ δεν πάω στη Μύκονο»!

Συνέχισε ο Αλέξης Κούγιας λέγοντας: «Η εγκληματική οργάνωση του Μπέου και του Τσακογιάννη υπήρξε για να στήνει όλους τους αγώνες. Αυτοί επιλέγουν ποιοι θα πέσουν ή θα ανέβουν κατηγορία. Μία ο Διαγόρας, μία η Ηλιούπολη, μία η Ρόδος. Ο Αχιλλέας Μπέος ξεκίνησε ως πολέμιος του Μητρόπουλου και τώρα έγινε βασιλικότερος του βασιλέως. Ελέγχοντας τη Β’ Εθνική, ήλεγχε τα πάντα. Αυτός και οι συνεργάτες του. Αυτοί ήλεγχαν διαιτητές και έβαζε αυτούς που ήθελε. Όλη την εβδομάδα είναι με ένα τηλέφωνο στα χέρια και κανονίζει τι αποτέλεσμα θα έρθει στα παιχνίδια της ομάδας του αλλά και των υπολοίπων. Η εγκληματική οργάνωση της οποίας ηγείται, καθορίζει μέχρι και ποιος θα είναι ο πρωταθλητής στη Σούπερ Λίγκα. Δεν είναι τυχαίο ότι πήρε το νταμπλ ο συνομιλητής του Αχιλλέα Μπέου, Νίκος Πατέρας και στη συνέχεια ο άλλος συνομιλητής του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Και οι δύο χαρακτηρίστηκαν επιτυχημένοι παράγοντες εξ αιτίας του Αχιλλέα Μπέου. Βάσει κασετών για το Μακάμπι-Παναθηναϊκός και το Άρης-Παναθηναϊκός προκύπτει πως ο Αχιλλέας Μπέος συνεργάζεται με Βούλγαρους, Ρουμάνους και Ρώσους. Πρόκειται για άλλες οργανώσεις με τις οποίες συνεργάζεται».

Τότε παρενέβη ο Αχιλλεάς Μπέος, που σχολίασε: «Κύριε πρόεδρε να του φέρουμε ένα μαντίλι να σκουπιστεί γιατί με τα ψέματα που λέει, έχει ιδρώσει»!

Ο κ. Κούγιας συνέχισε: «Δείτε για παράδειγμα το ματς Ηλιούπολη-Λεβαδειακός. Στο Live παίζανε όλοι υπέρ της Λειβαδιάς. Ο Νικολόπουλος ο ποδοσφαιριστής της Ηλιούπολης έβαλε ένα αυτογκόλ και έκανε ένα πέναλτι και δεν ασχολήθηκε κανείς. Αυτά κάνουν. Τα βλέπεις και είναι ολοφάνερα. Αυτό που κάνει ο Αχιλλέας Μπέος και γενικότερα αυτή η εγκληματική οργάνωση, είναι ο τρόμος. Όταν στην ΕΠΑΕ μου είχε επιτεθεί και με είχε χτυπήσει, μου είχε πει τώρα θα μάθεις τι θα πει φόβος. Προχθές το βράδυ με έπαιρναν κάθε πέντε λεπτά στο τηλέφωνο με απόκρυψη και με απειλούσαν. Μου έλεγαν: Αν τολμήσεις να εμφανιστείς στο δικαστήριο, θα νεκροφιλήσεις τα παιδιά σου».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στους Κομπότη, Ριαβόγλου τους οποίος χαρακτήρισε «υπόκοσμο».

Ο κ. Κακαβάς απευθυνόμενος στον Αλέξη Κούγια του είπε: «Στην ένορκη κατάθεσή σας γιατί δεν αναφέρετε έστω ένα περιστατικό», για να απαντήσει ο πρόεδρος της Παναχαϊκής πως το έκανε, ιδιαίτερα στον κ. Κορρέ. «Έχω δώσει δύο καταθέσεις. Οι συνομιλίες με επιβεβαίωσαν σε όλα και είμαι σίγουρος πως έβγαζαν πάρα πολλά χρήματα».

«Να τα αφήσεις αυτά και πες μας πώς έφαγες ξύλο από τη Βατίδου» η ατάκα του Αχιλλέα Μπέου για να ακολουθήσει η «έκρηξη» του… ηθοποιού Γιώργου Μπουρνέλη, που έβρισε τον Κούγια και τον αποκάλεσε ψεύτη, για να λάβει την απάντηση του γνωστού δικηγόρου: «Άντε βάψε το μαλλί σου»!

Στο σημείο εκείνο και μετά από παρέμβαση του προέδρου της Επιτροπής, ο ηθοποιός οδηγήθηκε εκτός αίθουσας και μάλιστα του διαμηνύθηκε πως αν ξαναεμφανιστεί, θα βρεθεί στο αυτόφωρο!

Συνέχισε ο Αλέξης Κούγιας λέγοντας στον κ. Κακάβα: «Εύχομαι να μη σου τύχει να σε φιλάνε με αυτόματα», για να απαντήσει ο Αχιλλέας Μπέος: «Εσύ τα προκάλεσες όλα αυτά, αλλά εγώ είμαι στη φυλακή».
«Σου αξίζει να είσαι στη φυλακή», είπε ο κ. Κούγιας.
«Εμένα μου στερούν τα πέντε μου παιδιά», σχολίασε ο κ. Μπέος.
«Και ο Αλ Κάπονε, έντεκα παιδιά είχε. Εσύ είσαι ο αρχηγός του συστήματος. Δεν έχεις ανάγκη από προπονητές», απάντησε ξανά ο κ. Κούγιας.

«Είχες έρθει στο μαγαζί μου και διασκέδασες. Πού είναι ο φόβος τον οποίο επικαλείσαι; Ο Κούγιας να ξέρετε έχει ένα κακό συνήθειο. Όταν ερχόταν, δεν πλήρωνε ποτέ», για να απαντήσει ο πρόεδρος της Παναχαϊκής: «Με κάλεσε ο Κανελλόπουλος για να αποσύρω τις μηνύσεις που του είχα κάνει. Με κάλεσε στο μαγαζί του και μου έστελνε χιλιάδες λουλούδια και το ότι πήγα δείχνει πως τον είχα συγχωρήσει και απέσυρα τις μηνύσεις».

Κατά την απολογία του ο Αχιλλέας Μπέος δήλωσε: «Δεν νομιμοποιώ τις συνομιλίες που περιέχει η δικογραφία. Αν δεν τις ακούσουμε, δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς τι ακριβώς λένε. Με αφαίρεση μιας φράσης, αλλάζει όλο το νόημα. Από πουθενά δεν προκύπτει εμπλοκή του Ολυμπιακού Βόλου. Η ομάδα μου υπήρξε θύμα. Έχουν στοχοποιήσει εμένα. Στο πρόσωπό μου περιορίζεται η κάθαρση; Μετά την Μεταπολίτευση όπου έκανα αφισοκόλληση με κοντά παντελονάκια, δεν περίμενα να φτάσουμε σε αυτή την διαδικασία. Υπάρχουν μόνο απόψεις, σκέψεις και κρίσεις στις κασέτες. Για ποδόσφαιρο μιλάμε, δεν λέμε τίποτα παράνομο. Αναρωτιέμαι μήπως υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες και στοχοποιούνται κάποια πρόσωπα. Στο ματς με τον Ηλυσιακό είχα ανακοινώσει πως θα παίξουν νέα παιδιά. Αυτή είναι η πιο έντιμη στάση που θα μπορούσα να έχει κάποιος. Το είχα ανακοινώσει και το γνώριζαν όλοι, ενώ με επιστολή μου στον ΟΠΑΠ είχα ζητήσει να μη συμπεριληφθεί το ματς στο στοίχημα. Στη λίστα της Λιάνας Κανέλλη τους χίλιους υπερτυχερούς, Μπέος δεν υπάρχει πουθενά. Δεν έχω στήσει ποτέ κανένα ματς. Όποιος αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη. Κι εγώ και ο Ολυμπιακός Βόλου, αδίκως κατηγορούμαστε. Είναι στο χέρι σας να σταματήσετε αυτήν την αδικία. Δεν υπάρχουν ούτε αποδείξεις, ούτε ενδείξεις. Αν δέχεστε πιέσεις να επιβάλετε ποινές, εξαντλήσετε την αυστηρότητά σας σε μένα και αφήστε τον Ολυμπιακό Βόλου, την ομάδα της γενέτειράς μου».

Από την πλευρά του, ο κ. Κακαβάς πρόσθεσε: «Στην υπόθεση αυτή περί δωροδοκίας δεν έχουμε αυτόν που δίνει το δώρο, ούτε αυτόν που το δέχεται. Μόνο ερμηνείες των συνομιλιών. Δεν υπάρχει η παραμικρή συναλλαγή. Έχουμε την έκθεση της UEFA από την οποία ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας είδε δωροδοκία, κάτι που δεν προκύπτει».

Τέλος, ο κ. Χαρμάνης, νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Βόλου τόνισε: «Στη δικογραφία δεν υπάρχει ούτε ένα πραγματικό περιστατικό. Για να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία χρειάζεται ο τόπος, ο χρόνος, τα πρόσωπα και τα ανταλλάγματα. Δεν υπάρχει τίποτα από όλα αυτά».

sport-fm.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog