Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δεν θα επιτρέψουμε να λειτουργήσει η αποθήκη χημικών στο Σουσάκι γιατί:

- Advertisement -

ΠΡΩΤΟ
Η Soussaki Logistics θα αποθηκεύει περίπου 5.000 τόνους επικίνδυνων χημικών, μεταξύ των οποίων…

Στυρένιο: Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως προκαλεί μια σειρά από μόνιμες βλάβες στον άνθρωπο (καρκίνο στους λεμφαδένες, λευκαιμία, αδυνατίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, γενετικές μεταλλάξεις) αλλά και άμεσα συμπτώματα (δερματοπάθειες, ερεθισμό στα μάτια και στο αναπνευστικό, βήχα, νευρικά συμπτώματα, ίλιγγο, τάση εμετού, πονοκέφαλο, αδυναμία, την λεγόμενη «ασθένεια του στυρενίου», πνευμονικό οίδημα, λιποθυμίες, κώμα, καρδιακές αρρυθμίες κ.α.
Οξεικό Αιθυλεστέρα: Είναι άκρως τοξικός και συγκεκριμένα προκαλεί σπαστική παράλυση, μυϊκή ατονία, ηπατικές και νεφρικές βλάβες, ξηροδερμία και ρωγμές στο δέρμα, βλάβες στα μάτια, μείωση της ακοής και άλλα πολλά…

ΔΕΥΤΕΡΟ

Πρόσφατα, εξ αιτίας ενός αυτοκινητιστικού ατυχήματος στη Βουλγαρία, όπου ανετράπη ένα βυτιοφόρο που κουβαλούσε 20 τόνους στυρένιο, αναγκάστηκαν να εκκενώσουν μια περιοχή στο μέγεθος των Αγίων Θεοδώρων (4.500 κατοίκων) στην οποία απλώθηκε το τοξικό νέφος που δημιουργήθηκε.

Αν εκεί έγινε τόσος χαμός για 20 τόνους, ας φανταστούμε το τι έχει να γίνει εδώ με 5.000 τόνους στυρένιο!

Και να μην ξεχνάμε πως δεκάδες τέτοια βυτιοφόρα/βόμβες θα περνούν καθημερινά από τους δρόμους μας!

Γνωρίζοντας καλά την ποιότητα του τοπικού δικτύου και την επικινδυνότητά του, πρέπει να θεωρούμε μαθηματικά βέβαιο πως ανάλογα ατυχήματα θα συμβούν και όλοι μας θα εκτεθούμε στις τραγικές συνέπειες που περιγράφονται παραπάνω.
Κρατάμε όμως και τις επιφυλάξεις μας για το κατά πόσο θα είναι μόνο αυτά τα χημικά που θα διακινούνται. Το πιθανότερο είναι πως θα γίνουν προσπάθειες να μεταφέρονται (νόμιμα ή παράνομα) όχι μόνο μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που προβλέπει η άδεια αλλά και άλλες χημικές ουσίες. Έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να ελέγξουν τους βιομήχανους.

ΤΡΙΤΟ

Τα χημικά προϊόντα θα μεταφέρονται στους αποθηκευτικούς χώρους με δεξαμενόπλοια χρησιμοποιώντας το ουσιαστικά ανύπαρκτο λιμάνι της SULPHUR (χημικά λιπάσματα), το οποίο αποτελείται από δύο πλωτές μαούνες και δεν έχει άδεια για τον ελλιμενισμό τέτοιου είδους πλοίων, όπως βεβαιώνει το τοπικό Λιμεναρχείο. Όλοι μας κατανοούμε την τεράστια καταστροφή που θα γίνει στη θάλασσά μας αν υπάρξει ένα ατύχημα με την διαρροή σε αυτήν χιλιάδων τόνων τοξικών χημικών. Και είναι σίγουρο πως ατύχημα θα γίνει, γιατί είναι αδύνατον σε αυτό το «λιμάνι» να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας που απαιτούνται για την φορτοεκφόρτωση τόσο επικίνδυνων ουσιών.

ΤΕΤΑΡΤΟ

Η περιοχή των Αγίων Θεοδώρων είναι ήδη περιβαλλοντικά κορεσμένη κατά βάση εξ αιτίας της λειτουργίας των διυλιστηρίων της από την εποχή της χούντας, αλλά και άλλων βιομηχανιών που λειτουργούν ανεξέλγκτα. Η εγκατάσταση και της συγκεκριμένης αποθήκης χημικών θα έβαζε ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες των κατοίκων της να μπορέσει να αναπτυχθεί ο τόπος μέσα από ήπιες και βιώσιμες μορφές οικονομικής ανάπτυξης.
Αν δεν αντισταθούμε τώρα ανυποχώρητα, τότε μέσα σε λίγα χρόνια θα γίνουμε μάρτυρες μιας αλυσίδας παρόμοιων «επενδύσεων» που θα καταντήσουν μία από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας μας, κάτι σαν τον Ασπρόπυργο, την Ελευσίνα, τα Οινόφυτα. Όλο και περισσότερο η περιοχή θα κατρακυλά στην υποβάθμιση, όλο και περισσότερο θα την εγκαταλείπουν οι κάτοικοί της, όλο και περισσότερο θα την προσπερνούν οι τωρινοί επισκέπτες χωρίς ούτε καν να την κοιτάζουν, όπως γίνεται πλέον με την –κάποτε- πανέμορφη Ελευσίνα.

ΠΕΜΠΤΟ

Δεν θα ανεχτούμε να παίξουμε το ρόλο των ασήμαντων ανθρώπων, των οποίων τη γνώμη για το ίδιο τους το μέλλον, κάποιοι την θεωρούν ακόμα και ανάξια λόγου.

Η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης, που ενέκρινε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, όχι μόνο δεν την έλαβε υπ όψη της, αλλά ούτε καν γνωστοποιήθηκε στην τοπική κοινωνία που εδώ και 5 χρόνια με θεσμικούς και άλλους τρόπους είχε αντιδράσει στην αποθήκευση τοξικών ουσιών.

Εάν κατά την εφαρμογή των νόμων προκύπτει αδιαφορία για την υγεία και την θέληση των κατοίκων, τότε είναι προφανές πως τόσο το Δίκαιο όσο και η Δημοκρατία πάσχουν.
Εάν η νομιμότητά τους εκφράζεται με τη δική μας συλλογική καταδίκη σε ένα ζοφερό μέλλον, εάν η δημοκρατία τους εκφράζεται με την απαξίωση της βούλησής μας, τότε έχουμε υποχρέωση να αμφισβητήσουμε με δυναμικές κινητοποιήσεις τόσο την άδικη αυτή «νομιμότητα» όσο και την κατ επίφαση «δημοκρατία» τους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, νοιώθουμε το χρέος να υπερασπιστούμε δυναμικά τον τόπο μας, να προστατεύσουμε το μέλλον του, να μην αφήσουμε να τον κάνουν «κρανίου τόπο» εκείνοι που ενδιαφέρονται μόνο για το πώς θα «αξιοποιήσουν αποδοτικότερα» τις ίδιες μας τις ζωές.

– Απέναντι στη δική τους «νομιμότητα», εμείς θα αντιτάξουμε το δίκιο του αγώνα των κατοίκων.

– Απέναντι στην δική τους «δημοκρατία», εμείς θα αντιτάξουμε την αποφασιστική μας θέληση για αυτοδιάθεση και ελευθερία.
– Απέναντι στα κέρδη τους, εμείς θα αντιτάξουμε τις δικές μας ανάγκες.

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ

Είμαστε αποφασισμένοι! Κανένας «επενδυτής», καμία κυβέρνηση, κανένας υπουργός, καμία Αρχή δεν θα βάλει τέλος στον αγώνα μας. Ο αγώνας μας θα έχει μία μόνο κατάληξη: Τη νίκη.
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟ ΣΟΥΣΑΚΙ.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ”.

- Advertisement -

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συμφωνώ και επαυξάνω στις θέσεις,που αναφέρθηκαν, και στον αγώνα για να μην λειτουργήσει η αποθήκη χημικών στο Σουσάκι!!!
    Ξέχωρα, όμως, από αυτό το θέμα υπάρχει και κάτι άλλο που απλά δεν μπορώ να καταλάβω!!
    Για ποιον λόγο δεν γίνεται κανένας αγώνας για να εμποδιστεί η κατασκευή των τεράστιων αγωγών για το φυσικό αέριο στα διυλιστήρια;;;
    Οι οποίοι,μάλιστα, αγωγοί θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία των υδάτων και θα καταστρέψουν το υδάτινο περιβάλλον!!!
    Γιατί κανένας δεν μιλάει;;;

  2. ΠΑΡΤΕΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ?ΑΠΛΑ ΚΟΙΜΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΠΑΓΩΣΕΙ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΣΧΗΗ ΤΡΟΠΗ.ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

  3. αν γινει αυτο που μας παρουσιαζεται τωρα μπροστα μας και μπορεσουμε να αποτρεψουμε τα τρομερα χημικα που μας φερνουν-ισως εχουμε ελπιδα και για το φυσικο αεριο ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΟΞΕΙΚΟ ΑΙΘΥΛΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΥΡΕΝΙΟ-ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΣΟ ΕΠΙΒΛΑΒΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ

  4. Η υποκρισία στο απαύγασμά της. Πολύ σωστά επισημαίνει ο 4:45, γιατί δεν αντιδράσατε στην επέκταση που γίνεται στην Motor Oil; Που είναι η περιβαλλοντική σας ευαισθησία; Γιατί τρομοκρατείτε τον κόσμο ότι τάχα θα αποθηκεύονται 5.000 τον. στυρένιο. Γιατί δεν αναφέρετε ότι ακριβώς ίδιες αποθήκες υπάρχουν στα Μέγαρα σχεδόν εφαπτόμενες της εθνικής οδού; Μήπως άλλα θέματα, άθελά σας κατ' αρχήν θα πω, εξυ[ηρετούνται με την τόση σας ευαισθησία ; οι αφεντάδες των διυλιστηρίων έχουν ακριβώς ίδια ανταγωνιστική εταιρία, με αυτήν που πρόκειται να κατασκευαστεί.
    Τέλος μιας και ενδιαφέρεστε τόοοσο πολύ για την ζωή των παιδιών μας, αλήθεια γιατί τόσους μήνες που ο Ελληνικός λαός ξεπουλιέται από την σημερινή κυβέρνηση, χάνοντας και τα τελευταία ίχνη αξιοπρεπούς διαβίωσης, δεν κάνατε μια επιτροπή αγώνα, να εναντιωθείτε έτσι δυναμικά όπως τώρα, στο ξεπούλημα της εθνικής μας αξιοπρέπειας; Αιδώς Αργείοι

  5. Εστω και τώρα δεν είναι αργα να ανατρέψουμε την κατάσταση αυτή, μην γκρινιάζουμε και ας παλαίψουμε όλοι μαζί και νομίζω θα τα καταφέρουμε.
    Αν πετύχουμε την ανατροπή, θα βάλουμε στη συνέχεια και τα διυλιστήρια.
    Τέλος οφείλω να ομολογήσω ότι, είχα πολλές ελπίδες και στήριζα την τέως υπουργό (Τίνα Μπιρμπίλη), ότι θα έκανε πολύ καλή δουλειά στον τομέα της, αλλά δυστυχώς μας απογοήτευσε.

  6. Ρε έχουμεξεφύγει εντελώς και αυτοδουλευόμαστε. 6:55 πιο εύκολα ματακινείται το χωριό των Αγίων θεοδώρων παρά τα διυλιστήρια του βαρδινογιάννη. Νυσάφι πια, είναι καιρός να σοβαρευτούμε.

  7. ΜΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΔΗ.ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.

  8. ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ στις ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ .
    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΟΥΣΑΚΙ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙ ΧΛΩΜΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ,ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ ΡΕ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΙΤΕ ΠΟΣΟ ΜΑΓΚΕΣ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ .
    ΚΑΛΑ ΡΕ ΤΙ ΑΠΩΘΗΜΕΝΟ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ .ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ. ΑΒΥΣΣΟΣ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ

  9. Δηλαδή ρε δήμαρχε πως την είδες την δουλειά .
    λαικες συνελεύσεις – τοπικά συμβούλια – δημοτικά συμβούλια – ψηφίσματα – διαμαρτυρίες – κόντρα ψηφίσματα – καπάκι τοπικά συμβούλια ,ξανά πάλι συγκεντρώσεις ,δώστου πάλι κινητοποιήσεις , σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή και να περνάει ο καιρός, να δείξουμε ότι είμαστε αγωνιστές και ας βουλιάζει μέρα με τη μέρα το καράβι του δήμου .
    πως σε έχουν καταφέρει ετσι οι αγιοθοδωρίτες ΜΙΤΕ ΚΑΙ
    ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙΑΣ .
    Αρε ερημο Λουτράκι και Περαχώρα που μας πάει ο ΛΟΓΟ .
    Βέβαια βλέπω Δήμαρχε τελευτάια να σε πλησιάζει και ο τράκας και συμφωνεί μαζί σου και ο παπαγεωργίου τώρα είναι που λένε ότι έδεσε το γλυκό .
    Και εσείς της αντιπολίτευσης δεν μιλάτε ρε Γκίωνη – Παύλου – Πετρίτση τι περιμένετε να το διαλύσει εντελώς το Λουτράκι και μετά να μιλήσετε .
    εδώ έδωσε λεέι το κολυμβητηρίο στο Σ@@@@ Κ@@@@ και καλά κάνει ο επιχειρηματίας ,αυτός πως το έδωσε αφού έλεγε και ξανάλεγε στο δημοτικό συμβούλιο και κούναγε το χέρι στον Γκίωνη ότι αν δεν είναι όλά τέλεια δεν θα λειτουργήσει .
    τι γίνετε ρε που πάμε πως βάζουν 200 παιδιά στην πισίνα αν γίνει ατύχημα ποιος θα πληρώσει .
    ρε γιατί δεν το έδωσε στον Ποσειδώνα όταν το ζήταγε ο σύλλογος για να γυμνάσει τα δικά μας παιδιά και όχι τα ρωσάκια .
    ρε δεν μπορεί να είναι αλήθεια αυτά που συμβαίνουν στο δήμο μας .
    είναι μοναδικά και ανεπανάληπτα αυτά που βλέπουμε 6 μήνες τώρα στο Λουτράκι .σε τι πισωγύρισμα μας οδηγεί ο ΛΟΓΟ, ούτε κνίτης στα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια δεν θα είχε τετοια συμπεριφορά
    αρε Π.Π πως μας έθαψες για 3.5 χρόνια .
    θα μους πεις και εσύ δεν φανταζόσουνα ποτέ ότι θα βγεί τέτοιος ο ΛΟΓΟ .
    εσύ πήγαινες να εκδικηθείς τον Γκίωνη και τελικά εκδικήθηκες το Λουτράκι.

  10. ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Ο ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.
    ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ.
    ΠΑΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΓΗ Η ΤΟΥ ΠΗΡΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ Η ΕΞΟΥΣΙΑ.
    ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ΚΑΙ ΣΤΗΝ FULGOR ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ, ΚΑΜΠΙΝΓ, ΠΑΡΚΑ , ΝΕΡΟΤΣΟΥΛΉΘΡΕΣ, ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΕΩΣ κτλ.
    ΑΥΤΑ ΑΚΟΥΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.

  11. φίλε ανώνυμε 9.39 καταλαβαίνω την αγωνία για αυτά που συμβαίνουν.
    Θα ήθελα όμως να σου πώ ότι δεν πρέπει να βγάζεις συμπεράσματα. Επίσης να σου τονίσω ότι σ αυτήν την υπόθεση είμαστε μόνοι μας και όχι μόνο από την πλευρά του ΛΟυτρακίου, αλλά από τους κατά καιρούς ψευτοεπαναστάτες, που εκμεταλευομένοι τις δεκαετίες 70,80,90 το αρνητικό κλίμα σχετικά με τις βιομηχανίες έκαναν χρυσές δουλειές. Δεν τους έκοβε και δεν τους έκοψε ποτέ το περιβάλλον (γύρνα το κεφάλι σου προς το βουνό).
    θα σου αναφέρω επίσης ότι είμαι ένας απλός πολιτης που πιθανόν να έχει και πολιτική σκέψη και δεν είμαι ουρά κανενός. Για τις επόμενες κινήσεις μου εάν αυτό σε ενδιαφέρει τόσο πολύ (διακρίνω ένα φόβο και έναν φθόνο) θα σε ενημερώσω με επιστολή μου.
    Σου επιστρέφω τον χαρακτηρισμό για το έδεσε το "γλυκό" και την απαξίωση χρησιμοποιώντας παρατσούκλια. Γνωρίζω ποιός είσαι και την "ποιότητά" που διακρίνει τον χαρακτήρα σου.
    Σωτήρης Στάμου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog