Γ. Γκιώνης: Ο Δήμος να επενδύσει στους συμπολίτες μας

Αν σήμερα υπάρχει μία ελπίδα και μία αχτίδα φωτός στην πόλη μας, αυτή είναι οι άνθρωποί της, οι συμπολίτες μας που αγαπούν τον τόπο και φροντίζουν για το μέλλον και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας.

Η είδηση ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγκατάστασης των Φωτοβολταϊκών στο Γυμνάσιο Λουτρακίου με τη σύνδεση της συστοιχίας των πάνελ στο δίκτυο της ΔΕΗ αποτελεί ένα καλό νέο σε μία πολύ αρνητική περίοδο για τον τόπο μας.
Αυτό, όμως, που πραγματικά θέλω να υπογραμμίσω είναι η δικαίωση των προσπαθειών που συστηματικά κατέβαλε ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Ιωάννης Σκορδυλάκης. Λίγοι το γνωρίζουν – γιατί ο ίδιος με μεγάλη σεμνότητα ποτέ δεν το διεκδίκησε – ότι αυτό το έργο ήταν δική του ιδέα. Ο κ. Ι. Σκορδυλάκης μας έφερε την πρόταση και εμείς, ως Δημοτική Αρχή, την σττηρίξαμε και φροντίσαμε να υλοποιηθεί γιατί εκτιμήσαμε ότι είναι ένα βήμα για την πρόοδο του σχολείου και για την πληρέστερη εκπαίδευση των μαθητών και των μαθητριών του Γυμνασίου. Επομένως τα περισσότερα συγχαρητήρια ανήκουν στον κ. Ι. Σκορδυλάκη.
Η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών επένδυσε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ως μέρος της αντίληψής μας για ένα σύγχρονο και πρότυπο οικολογικό Δήμο προγραμματίσαμε την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε όλα τα Δημοτικά Κτίρια και Σχολεία, κατασκευάσαμε την Βίλα Χατζοπούλου ως το πρώτο δημόσιο βιοκλιματικό κτίριο στην Κορινθία, ενώ προχωρήσαμε την συνεργασία του Δήμου με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) για να υλοποιηθούν μεγάλα προγράμματα, όπως είναι η θέρμανση του SPA και των πισινών του με ηλιακή ενέργεια, τα Ευρωπαϊκά Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα «ΕΥΦΥΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ» και LIFE+ 2010, τις επεμβάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας από το Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» στο Γυμνάσιο Λουτρακίου, το κτίριο της Τουριστικής Λουτρακίου, το Κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου και το κτίριο του νέου Πνευματικού Κέντρου Λουτρακίου.
Πιστεύω ότι ο Δήμος μας πρέπει να επενδύσει στους ανθρώπους του, να εμπιστευθεί πρωτοπόρους συμπολίτες και να στηρίξει τις δικές τους προτάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ