Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τροπολογία – εξπρές για το τζαμί στον Βοτανικό

- Advertisement -

Τη λειτουργία λατρευτικού χώρου για τους μουσουλμάνους στον Ελαιώνα προωθεί τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής που κατατέθηκε στη Βουλή.

Το ισλαμικό τέμενος προβλέπεται να λειτουργήσει σε κτίριο της πρώην Ναυτικής Βάσης Βοτανικού το οποίο θα ανακαινισθεί, θα μετασκευασθεί και θα μπορεί να εξυπηρετεί 500 πιστούς. Η ανακατασκευή των κτιριακών δομών που θα χρηματοδοτηθεί από το ελληνικό δημόσιο, εκτιμάται ότι θα κοστίσει λιγότερο από τα 15 εκατ. ευρώ, που είχαν εγκριθεί το 2006 για την ανέγερση τζαμιού με κονδύλια.
Διοικούσα επιτροπή
Η διοικούσα επιτροπή του τεμένους θα αποτελείται από πέντε Έλληνες κρατικούς λειτουργούς και δυο μουσουλμάνους από αναγνωρισμένες ενώσεις τους στην Αθήνα. Ο ιμάμης θα διορίζεται κατόπιν έγκρισης από τον εκάστοτε υπουργό Παιδείας.

Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του, η χρήση του τεμένους θα παραχωρηθεί, σύμφωνα με την τροπολογία, από το Δημόσιο δωρεάν στο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών», που συστάθηκε με νόμο του 2006.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog