ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε κατάληψη της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, προέβησαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων μαζί με τον δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη, στελέχη της Δημοτικής αρχής, φορείς και πολίτες από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων.
Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση ιδιωτικής εταιρείας αποθήκευσης χημικών στο Σουσάκι και ζητούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος να αναθεωρήσει την απόφασή του, για έγκριση των περιβαλλοντικών όρων στην εταιρεία και από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη να πάρει πίσω την άδεια που υπέγραψε για την εγκατάσταση της αποθήκευσης χημικών.
Η κατάληψη διήρκεσε περίπου 45 λεπτά και το πλήθος κατοίκων της περιοχής που έδωσε δυναμικό παρόν, κρατώντας μαύρες σημαίες φώναζε συνθήματα κατά της εγκατάστασης βιομηχανίας χημικών στην περιοχή Σουσάκι Αγίων Θεοδώρων..
Ο Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης με τους αντιδημάρχους δήλωσαν ότι:
”Είμαστε αποφασισμένοι η χημική βιομηχανία να μην περάσει και θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο και μέσο για να αποτρέψουμε την εγκατάσταση της βιομηχανίας Χημικών στο τόπο μας καθώς η περιοχή είναι ήδη βιομηχανικά επιβαρημένη και οποιαδήποτε νέα εγκατάσταση θα επιφέρει σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα .”
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.
Από το Γραφείο Τύπου