Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τραγωδία στη Νορβηγία

- Advertisement -

Σφαγή με θύματα τουλάχιστον 91 ανθρώπους έγινε στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας Όσλο, μετά από «τυφλή» επίθεση ενόπλου ακροδεξιού σε συνέδριο νεολαίας του Εργατικού Κόμματος και ισχυρότατης έκρηξης παγιδευμένου αυτοκινήτου εμπρός από κυβερνητικό κτήριο, το απόγευμα της Παρασκευής.

Δράστης και των δύο επιθέσεων, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι ο Νορβηγός Αντερς Μπέχριγκ Μπρέιβικ, 32 ετών. Ο Α. Μπρέιβικ συνελήφθη και περιγράφεται από τις Αρχές ως άτομο με ακροδεξιές πολιτικές πεποιθήσεις και… ισλαμοφοβία.

Μετά τη σύλληψη του 32χρονου η αστυνομία ανακάλυψε κρυμμένα εκρηκτικά στο νησί Οτόγια.

Ασάφεια επικρατεί ως προς τον ακριβή αριθμό των νεκρών με τα νοσοκομεία να τον ανεβάζουν στους 100 και να κάνουν έκκληση για προσφορά αίματος. Σημειώνεται ότι τα θύματα στο νησί Οτόια ήταν στην πλειοψηφία τους ανήλικοι.

Η πρώτη επίθεση

Λίγα λεπτά μετά τις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής, ένας εκκωφαντικός θόρυβος ακούστηκε μέχρι την πιο απομακρυσμένη συνοικία του Όσλο. Ένα όχημα παγιδευμένο με πολλά κιλά εκρηκτικά, όχημα που ήταν παρκαρισμένο έξω από ένα κυβερνητικό κτήριο εξερράγη, σκορπίζοντας τον τρόμο και τον όλεθρο.

Από την έκρηξη έσπασαν τα περισσότερα παράθυρα στο 17όροφο κτήριο, όπου στεγάζεται το γραφείο του πρωθυπουργού Γενς Στόλτενμπεργκ, καθώς και σε κοντινά υπουργεία, περιλαμβανομένου του υπουργείο Πετρελαίου, όπου είχε εκδηλωθεί φωτιά.

Δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη, χιλιάδες πολίτες σε κατάσταση πανικού βγήκαν από τα κτήρια, ενώ όλοι οι κεντρικοί δρόμοι και οι οδικές αρτηρίες του Όσλο έκλεισαν. Φωνές, ουρλιαχτά και σειρήνες των πυροσβεστικών, περιπολικών και ασθενοφόρων ακούγονταν από την καρδιά του κατά τα άλλα ήσυχου κέντρου της πόλης.

Επτά νεκροί και τουλάχιστον 15 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός αυτής της επίθεσης, όμως  εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι στα κτήρια που καταστράφηκαν.
*zoogla.gr

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάτι ανάλογο έγινε στην Οκλαχόμα των Η.Π.Α. από ομμοϊδεάτες του "Άρειους" προ 15ετίας… Ελπίζω να υπάρχει κόλαση…
    John

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog