Νέα κατάληψη
, αυτή τη φορά των σιδηροτροχιών του προαστιακού για μία ώρα, και στα δύο ρεύματα, 200 μέτρα μετά το σταθμό των Αγίων Θεοδώρων προς Κόρινθο, πραγματοποίησαν, οι κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων μαζί με τον δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη, στελέχη της Δημοτικής αρχής, φορείς και πολίτες από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων.

Στην αρχή πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Ευαγγελίστριας των Αγίων Θεοδώρων ως τον σταθμό του προαστιακού, αλλά δεν κατόρθωσαν να τον καταλάβουν αφού διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί στο σταθμό. Έτσι ακολούθησαν άλλη διαδρομή παρακάμπτοντας τα ΜΑΤ και έφτασαν στις γραμμές καταλαμβάνοντάς τες.

Ακινητοποιήθηκαν συρμοί και στα δύο ρεύματα του προαστιακού με καθυστέρηση και ταλαιπωρία των επιβατών.

Χθες, είχαν προβεί σε κατάληψη του οδοστρώματος της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων. Λόγω της κατάληψης δημιουργήθηκε ουρά χιλιομέτρων, ενώ σημειώθηκαν συμπλοκές με οδηγούς και κατοίκους. (διαβάστε τη σχετική είδηση και δείτε βίντεο με τα επεισόδια)

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση ιδιωτικής εταιρείας αποθήκευσης χημικών στο Σουσάκι και ζητούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος να αναθεωρήσει την απόφασή του, για έγκριση των περιβαλλοντικών όρων στην εταιρεία και από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη να πάρει πίσω την άδεια που υπέγραψε για την εγκατάσταση της αποθήκευσης χημικών.

Ο δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης με δηλώσεις του υπογράμμισε ότι ”είμαστε αποφασισμένοι και θα αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε την εγκατάσταση της βιομηχανίας Χημικών στο τόπο μας, καθώς η περιοχή είναι ήδη βιομηχανικά επιβαρημένη και οποιαδήποτε νέα εγκατάσταση θα επιφέρει σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα”.

Το βράδυ αναμενόταν να πραγματοποιηθεί συνάντηση της επιτροπής αγώνα στους Αγίους Θεοδώρους, προκειμένου να αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεών τους περαιτέρω.