Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αναφορές σε Ελλάδα από τον μακελάρη .

- Advertisement -

Στο μανιφέστο του ανθρώπου που βύθισε στο πένθος τη Νορβηγία, σκορπώντας το θάνατο σε 93 ανθρώπους, υπάρχουν αναφορές στην Ελλάδα, τη Μικρασιατική Καταστροφή και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ο Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ χαρακτηρίζει γενοκτονία των Ελλήνων τη Μικρασιατική Καταστροφή, μιλάει για την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς, ενώ κάνει και αναφορά στον Ηρόδοτο, μιλώντας για τη συνεισφορά του στον πολιτισμό.
“Η αντιχριστιανική τζιχάντ κορυφώθηκε το 1922 στη Σμύρνη, στις ακτές της Μεσογείου, όπου 150.000 Έλληνες Χριστιανοί σφαγιάστηκαν από τον τουρκικό στρατό κάτω από το αδιάφορο βλέμμα των συμμαχικών πολεμικών πλοίων”, σημειώνει.
Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο
Στο μανιφέστο γίνεται αναφορά και στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, σημειώνοντας ότι πολλοί Ελληνοκύπριοι έχασαν τις ζωές τους και πως εκδιώχθηκαν στα νότια 170.000 άνθρωποι. Επισημαίνεται ακόμα ότι οι Τούρκοι αιχμαλώτισαν χιλιάδες στρατιώτες και τους εκτέλεσαν, τονίζοντας ότι 1534 Ελληνοκύπριοι αγνοούνται μέχρι σήμερα.
Στη συνέχεια αναφέρεται στην αρνητική απάντηση που έλαβε η Τουρκία για ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαιτίας των φτωχών σχέσεών της με την Ελλάδα και τη διαμάχη της με την Κύπρο.
Γενοκτονία των Ελλήνων
Σε άλλο σημείο γίνεται αναφορά στις γενοκτονίες χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, πραγματοποιώντας μνεία και στη Γενοκτονία των Ελλήνων που έχει αναγνωριστεί από τη Διεθνή Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών.
Σημειώνεται πως κατά την περίοδο 1914-1923, επισημαίνοντας πως από το σχέδιο εξόντωσης χάθηκαν 1.000.000 ανθρώπινες ζωές.
πηγή : news 247.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog