Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κατασκευάζεται το πρώτο επιβατηγό πλοίο με οικολογικό κινητήρα

- Advertisement -

Επανάσταση στα χρονικά της ναυπηγικής

Ανοίγει ο δρόμος για τα οικολογικά επιβατηγά πλοία, καθώς τον Οκτώβριο του 2012 θα παραδοθεί το πρώτο καταμαράν με οικολογικό κινητήρα, από την αυστραλιανή ναυπηγική εταιρεία Incat. Συγκεκριμένα, η Incat, η οποία έχει μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή πλοίων με κινητήρα εξοικονόμησης καυσίμων, προχωρά ένα βήμα μακρύτερα. Έχοντας υπογράψει συμβόλαιο με την Buquebus, ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα την Ουρουγουάη, πρόκειται να της παραδώσει το Hull 069, καταμαράν μήκους 99 μέτρων, χωρητικότητας 1.000 επιβατών και 158 οχημάτων με κινητήρα καύσης φυσικού αερίου και πετρελαίου. Η Buquebus θα χρησιμοποιεί το πλοίο για ταξίδια από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινή στον Μοντεβίδεο της Ουρουγουάης.
Η χρηματοδότηση για την κατασκευή του Hull 069 θα αποτελεί σύμπραξη του πιστωτικού φορέα για εξαγωγές της Αυστραλίας (Export Finance and Insurance Corporation -EFIC) και του τραπεζικού οργανισμού της Νέας Ζηλανδίας (ANZ)
«Αναγνωρίζοντας το πρωτοπόρο προϊόν, το μέγεθος του συμβολαίου και τα οφέλη από  την πρώτη κατασκευή ενός τέτοιου σκάφους, που θα κατασκευαστεί την Τασμανία, ο  EFIC συνεργάστηκε με τον χρηματοδότη της Incat, τον ANZ, για να εξασφαλίσει κεφαλαιακή επάρκεια, ώστε η ναυπηγική εταιρεία να ανταπεξέλθει στην παραγγελία» δήλωσε ο Peter Field,  εκτελεστικός διευθυντής της EFIC, που διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο της ναυπηγικής εταιρείας.
«Το πλοίο αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα στην παγκόσμια χρήση του φυσικού αερίου ως καυσίμου, για να αντικαταστήσει τα λιγότερο φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα και είμαστε ευτυχείς για την υποστήριξη, που έδειξαν οι δυο πιστωτικοί οργανισμοί» δήλωσε ο Robert Clifford πρόεδρος της Incat. Αυτό θα είναι το ένατο πλοίο, που κατασκευάζουμε για την Buquebus και το έκτο με την οικονομική υποστήριξη της EFIC.

(Πηγή: http://worldmaritimenews.com – Επιμέλεια: Ηλέκτρα Βισκαδουράκη)
*traveltimes

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog