Στα τέλη Μαρτίου, διακόπτεται η κυκλοφορία στον παραλιακό δρόμο που συνδέει το Λουτράκι με την Κόρινθο. Ο παραλιακός δρόμος της Ποσειδωνίας, που συνδέει τις δύο περιοχές με βυθιζόμενη γέφυρα, παραμείνει κλειστός για λίγες ημέρες προκειμένου να κατασκευαστεί υπόγεια διάβαση που θα ενώνει το ανατολικό με το δυτικό στρατόπεδο της Σχολής Μηχανικού. Όλο αυτό το διάστημα η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω του παλαιού οδικού δικτύου της γέφυρας Ισθμού.

korinthiannews.gr

Στην συνέχεια ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία με την κατασκευή πρόχειρης γέφυρας που δημιούργησε αρκετά προβλήματα …

πηγή korinthiannews.gr
Λίγα μόλις μέτρα από την βυθιζόμενη γέφυρα πηγαίνοντας προς Λουτράκι (στην πίσω είσοδο στο στρατόπεδο «Μηχανικό» στο Λουτράκι) έχει κατασκευαστεί μία γέφυρα η οποία από ότι φαίνεται έγινε με μεγάλη προχειρότητα! Δεν έχουν ληφθεί τα στοιχειώδη μέτρα προκειμένου από την μία να μην ταλαιπωρούνται οι οδηγοί και από την άλλη να μην καταστρέφουν τα οχήματά τους. Ένα αυτοκίνητο «βρίσκει» στη γέφυρα αν είναι χαμηλό η να είναι πλήρης επιβατών με επισκευές! Δεν συζητάμε να περάσει κανένα σπορ πολυτελές αυτοκίνητο!
Εντωμεταξύ είναι και ο δρόμος που οδηγεί στο Λουτράκι (και το Καζίνο) και υπάρχει καθημερινά αυξημένη κίνηση! Υπάρχει απότομη κλήση όταν τα αυτοκίνητα ανεβαίνουν στην γέφυρα και κατεβαίνουν από αυτή! Οι φωτογραφίες της Korinthian news δείχνουν την υπάρχουσα κατάσταση!
Υπάρχει κανείς να αποκαταστήσει το πρόβλημα ή οι υπεύθυνοι του έργου θεωρούν ότι το έργο είναι σωστό; Όπως μας αναφέρουν πολλοί οδηγοί οχημάτων δεν περνούν από την συγκεκριμένη γέφυρα αλλά κάνουν τον γύρο για να πάνε από το Λουτράκι στην Κόρινθο και το αντίστροφο!

newloutraki.blogspot.com


Τέλη Μαϊου η γέφυρα απομακρύνεται. Μεσολαβεί το Rally Acropolis (αποκομίσαμε “θετικά σχόλια” για την είσοδο του service park) και φτάνουμε στα μέσα του καλοκαιριού με την κίνηση στον παραλιακό δρόμο να αυξάνεται από επισκέπτες και τουρίστες.

Το οδόστρωμα βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, εξαιτίας της μη ασφαλτόστρωσης, με αποτέλεσμα να εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τόσο σε πεζούς όσο και σε διερχόμενα οχήματα.


Ελπίζω σε άμεση παρέμβαση σας, μιας και γνωρίζω το ενδιαφέρον σας για τον τόπο μας και την αμεσότητα  που σας διακατέχει για την επίλυση των τοπικών ζητημάτων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή κυκλοφορία της παραλιακής εισόδου στο Λουτράκι.
*pietris.wordpress