Στην ταυτοποίηση 30.000 φορολογουμένων με καταθέσεις στο εξωτερικό προχώρησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και έχει πλέον στη διάθεσή της τα πλήρη στοιχεία τους.

Αμέσως μετά την ψήφιση της διάταξης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που συζητείται στη Βουλή και προβλέπει την πλήρη άρση του τραπεζικού απορρήτου θα ξεκινήσουν φορολογικοί έλεγχοι.
Τα στοιχεία των καταθετών δόθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών από ξένες τραπεζικές αρχές στο πλαίσιο εφαρμογής όρων σύμβασης που έχει υπογράψει η Ελλάδα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Παράλληλα, στο υπουργείο Οικονομικών έχουν δοθεί στοιχεία που αφορούν σε εισοδήματα Ελλήνων που κατοικούν και φορολογούνται στην Ελλάδα και διαθέτουν ακίνητα στο εξωτερικό (κατά κύριο λόγο στο Λονδίνο) από τα οποία, μάλιστα, εισπράττουν μισθώματα.
Με τη ψήφιση της διάταξης για την άρση του τραπεζικού απορρήτου θα εκδοθεί υπουργική απόφαση για την εφαρμογή της και στη συνέχεια θα ζητηθούν τα στοιχεία των εμβασμάτων από τις τράπεζες.
Από το υπουργείο διαρρέεται ότι οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν «από τα πάνω προς τα κάτω», δηλαδή θα ξεκινήσει ο φορολογικός έλεγχος με τους φορολογούμενους που έστειλαν στο εξωτερικό τα μεγαλύτερα ποσά και όσο υπάρχουν απτά αποτελέσματα από το φορολογικό έλεγχο, θα εξετάζονται και τα μικρότερα εμβάσματα.
*newsbomb.gr