ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ «ΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ»

                             Λ.ΚΑΤΣΩΝΗ 4 ΛΟΥΤΡΑΚΙ Τ.Κ 20300
                          ΤΗΛ.ΦΑΞ. 27440-65388 ΚΙΝ:694 5757383
                                EMAIL kyngerania@hotmail.gr

                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                           Λουτράκι 27-07-2011

          Ο Σύλλογος μας μετά την πρόσφατη παραπληροφόρηση που προσπαθεί να περάσει στην κοινή γνώμη της ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ   τέως Δημοτικός Σύμβουλος  (τον όποιον ειλικρινά τιμούμε για την πολυετή προσφορά του  στα κοινά ) εις βάρος του προέδρου του Συλλόγου μας Μιχάλη Θυμή  σχετικά με το ειδικό μηχάνημα Προωθητηρα D7 που διέθεσε η σχολή Μηχανικού στο Δήμο μας μετά από παρέμβαση στον Υπουργό και συντοπίτη μας  Κο Μπεγλίτη του Κου  Δημάρχου Κώστα Λογοθέτη με ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011.
                   Πληροφορούμε τους συνδημότες μας Περαχωρίτες τα εξής :
Η διάθεση (για 40 μέρες ) του Προωθητήρα D7 κατέστει  δυνατή διότι από το έτος 2010 και επί δημαρχίας του Κου Γκιώνη έγινε αποδεκτό το αίτημα του Δήμου  από το  Δασαρχείο Κορίνθου για ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΔΑΣΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΒΑΤΟΤΗΤΑ ΧΡΗΖΕΙ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ  .
            Η Διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών και συγκεκριμένα ο Διευθυντής της Κος Μακριδης  σε συνεργασία με τον σύλλογο μας ο οποίος εξ αντικειμένου γνωρίζει όλους τους δρόμους και τον βαθμό δυσκολίας βατότητας αποτύπωσαν  επί χάρτου  σύμφωνα με τις προδιαγραφές που  ζήτησε το Δασαρχείο Κορίνθου τους δρόμους που έχρηζαν άμεσης  επισκευής .Οι δρόμοι αυτοί αφού ελέχθησαν από το Δασαρχείο εδόθη η άδεια.
Βασικός όρος της διάθεσης του μηχανήματος από την σχολή Μηχανικού ήταν η ύπαρξη της προαναφερόμενης άδειας την οποία και εξασφάλισε ο Κος Γκιώνης από το 2010.Δυστυχώς η σχολή Μηχανικού για λόγους εσωτερικούς δεν κατάφερε πέρσι να διαθέσει το μηχάνημα. 
               Αυτό κατέστη δυνατό φέτος μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Κου Λογοθέτη . Ο Πρόεδρος του συλλόγου καλέστηκε από την σημερινή δημοτική αρχή και από τον υπεύθυνο αξιωματικό της σχολής Μηχανικού να βοηθήσει στην αυτοψία των ήδη από το έτος 2010  εγκεκριμένων δασικών δρόμων από το Δασαρχείο .  To εν  λόγω μηχάνημα ειδικεύεται στην διάνοιξη δρόμων και στην επισκευή δρόμων που έχουν καταστραφεί από βροχές και κατολισθήσεις όπως απομάκρυνση τεράστιων ογκόλιθων, ξεμπάζωμα ή μπάζωμα τμημάτων που έχουν υποχωρήσει.
               Για αυτό ως  ξεκίνημα   επιλέγηκαν δασικοί δρόμοι οι οποίοι επί σειρά ετών η βατότητα τους ήταν από αδύνατη έως σχεδόν αδύνατη  και ευρίσκονται στο εναπομείναν άκαυτο και απαράμιλλης ομορφιάς παραλιακό πευκοδάσος της ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ .
                 Δηλαδή ως αρχή επιλέξαμε την Βουλιαγμένη την Στέρνα την Μυλοκοπη το Μπουφι την Σκαλωσιά και η πορεία συνεχίζονταν προς Κρικη, Μαλαγαρι, Καμαριζα, Καστανια  προσπερνούσαμε κάθετα  το Σελκι και συνεχίζαμε στην Μουρτιζα και από εκεί καταλήγαμε
                να καλύψουμε το σήμα κατατεθέν της δασοκάλυψης του Δήμου μας  που είναι  το βορεινό τμήμα με τον βράχο των Γερανείων και είναι αυτό που βλέπουν οι συμπατριώτες μας Περαχωρίτες με την ανατολή του ήλιου και σίγουρα δεν δέχονται η εικόνα αυτή των Γερανείων κάποιο ξημέρωμα να είναι μαύρη. Σύνολο χιλιομέτρων προς επισκευή ήταν 29.383μ η έγκριση της διάθεσης (40μέρες) ήταν οριακή αν αναλογισθουμε ότι το συγκριμένο μηχάνημα επιδιορθώνει 500-750μ ημερησίως.
                Το έργο ξεκίνησε εξελισσόταν βάσει της αδειοδότησης του Δασαρχείου έως ότου ενεφανίσθη από το πουθενά και με ποια εξουσιοδότηση?? ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος ο οποίος πήρε το μηχάνημα και το πήγε σε περιοχές επιλογής του!!!!!άσχετες με την αδειοδότηση του Δασαρχείου. Δεν ενημερώθηκε  έστω για το τυπικό ούτε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου .
               Ήδη έχει ξοδέψει 27 μέρες +7μέρες που δούλεψε το μηχάνημα σύμφωνα με την μελέτη =34 απομένουν 6μέρες .Από τα 29.383μ σήμερα έχουν επισκευαστεί μονό 3.273μ δηλαδή αυτά των πρώτων 7 ήμερων.
Κε Δήμαρχε το πρόβλημα και η τύχη του εναπομείναντα δασικού πλούτου της Περαχωρας στα χέρια σας.
Εσείς έχετε το μαχαίρι εσείς και το πεπόνι
Τι θα το κάνετε ???????