Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ «ΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Advertisement -

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ «ΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ»

                             Λ.ΚΑΤΣΩΝΗ 4 ΛΟΥΤΡΑΚΙ Τ.Κ 20300
                          ΤΗΛ.ΦΑΞ. 27440-65388 ΚΙΝ:694 5757383
                                EMAIL kyngerania@hotmail.gr

                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                           Λουτράκι 27-07-2011

          Ο Σύλλογος μας μετά την πρόσφατη παραπληροφόρηση που προσπαθεί να περάσει στην κοινή γνώμη της ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ   τέως Δημοτικός Σύμβουλος  (τον όποιον ειλικρινά τιμούμε για την πολυετή προσφορά του  στα κοινά ) εις βάρος του προέδρου του Συλλόγου μας Μιχάλη Θυμή  σχετικά με το ειδικό μηχάνημα Προωθητηρα D7 που διέθεσε η σχολή Μηχανικού στο Δήμο μας μετά από παρέμβαση στον Υπουργό και συντοπίτη μας  Κο Μπεγλίτη του Κου  Δημάρχου Κώστα Λογοθέτη με ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011.
                   Πληροφορούμε τους συνδημότες μας Περαχωρίτες τα εξής :
Η διάθεση (για 40 μέρες ) του Προωθητήρα D7 κατέστει  δυνατή διότι από το έτος 2010 και επί δημαρχίας του Κου Γκιώνη έγινε αποδεκτό το αίτημα του Δήμου  από το  Δασαρχείο Κορίνθου για ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΔΑΣΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΒΑΤΟΤΗΤΑ ΧΡΗΖΕΙ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ  .
            Η Διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών και συγκεκριμένα ο Διευθυντής της Κος Μακριδης  σε συνεργασία με τον σύλλογο μας ο οποίος εξ αντικειμένου γνωρίζει όλους τους δρόμους και τον βαθμό δυσκολίας βατότητας αποτύπωσαν  επί χάρτου  σύμφωνα με τις προδιαγραφές που  ζήτησε το Δασαρχείο Κορίνθου τους δρόμους που έχρηζαν άμεσης  επισκευής .Οι δρόμοι αυτοί αφού ελέχθησαν από το Δασαρχείο εδόθη η άδεια.
Βασικός όρος της διάθεσης του μηχανήματος από την σχολή Μηχανικού ήταν η ύπαρξη της προαναφερόμενης άδειας την οποία και εξασφάλισε ο Κος Γκιώνης από το 2010.Δυστυχώς η σχολή Μηχανικού για λόγους εσωτερικούς δεν κατάφερε πέρσι να διαθέσει το μηχάνημα. 
               Αυτό κατέστη δυνατό φέτος μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Κου Λογοθέτη . Ο Πρόεδρος του συλλόγου καλέστηκε από την σημερινή δημοτική αρχή και από τον υπεύθυνο αξιωματικό της σχολής Μηχανικού να βοηθήσει στην αυτοψία των ήδη από το έτος 2010  εγκεκριμένων δασικών δρόμων από το Δασαρχείο .  To εν  λόγω μηχάνημα ειδικεύεται στην διάνοιξη δρόμων και στην επισκευή δρόμων που έχουν καταστραφεί από βροχές και κατολισθήσεις όπως απομάκρυνση τεράστιων ογκόλιθων, ξεμπάζωμα ή μπάζωμα τμημάτων που έχουν υποχωρήσει.
               Για αυτό ως  ξεκίνημα   επιλέγηκαν δασικοί δρόμοι οι οποίοι επί σειρά ετών η βατότητα τους ήταν από αδύνατη έως σχεδόν αδύνατη  και ευρίσκονται στο εναπομείναν άκαυτο και απαράμιλλης ομορφιάς παραλιακό πευκοδάσος της ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ .
                 Δηλαδή ως αρχή επιλέξαμε την Βουλιαγμένη την Στέρνα την Μυλοκοπη το Μπουφι την Σκαλωσιά και η πορεία συνεχίζονταν προς Κρικη, Μαλαγαρι, Καμαριζα, Καστανια  προσπερνούσαμε κάθετα  το Σελκι και συνεχίζαμε στην Μουρτιζα και από εκεί καταλήγαμε
                να καλύψουμε το σήμα κατατεθέν της δασοκάλυψης του Δήμου μας  που είναι  το βορεινό τμήμα με τον βράχο των Γερανείων και είναι αυτό που βλέπουν οι συμπατριώτες μας Περαχωρίτες με την ανατολή του ήλιου και σίγουρα δεν δέχονται η εικόνα αυτή των Γερανείων κάποιο ξημέρωμα να είναι μαύρη. Σύνολο χιλιομέτρων προς επισκευή ήταν 29.383μ η έγκριση της διάθεσης (40μέρες) ήταν οριακή αν αναλογισθουμε ότι το συγκριμένο μηχάνημα επιδιορθώνει 500-750μ ημερησίως.
                Το έργο ξεκίνησε εξελισσόταν βάσει της αδειοδότησης του Δασαρχείου έως ότου ενεφανίσθη από το πουθενά και με ποια εξουσιοδότηση?? ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος ο οποίος πήρε το μηχάνημα και το πήγε σε περιοχές επιλογής του!!!!!άσχετες με την αδειοδότηση του Δασαρχείου. Δεν ενημερώθηκε  έστω για το τυπικό ούτε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου .
               Ήδη έχει ξοδέψει 27 μέρες +7μέρες που δούλεψε το μηχάνημα σύμφωνα με την μελέτη =34 απομένουν 6μέρες .Από τα 29.383μ σήμερα έχουν επισκευαστεί μονό 3.273μ δηλαδή αυτά των πρώτων 7 ήμερων.
Κε Δήμαρχε το πρόβλημα και η τύχη του εναπομείναντα δασικού πλούτου της Περαχωρας στα χέρια σας.
Εσείς έχετε το μαχαίρι εσείς και το πεπόνι
Τι θα το κάνετε ???????
- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΑΦΗΣΑΤΕ ΑΥΤΌΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΕ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ. ΔΩΣΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  2. Γιατί βγάζετε Δελτίο Τύπου;
    Καλή η προσπάθεια ενημέρωσης αλλά γιατί με Δελτίο Τύπου. Όταν συνέβη η παρακώλυση από τον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο ενημερώθηκε ο Διοικητής της Σχολής; να διατάξει τον χειριστή να σταματήσει αμέσως; Ενημερώσατε τον Δασάρχη για αθέτηση της άδειας;
    Καλεσατε τον Δήμαρχο αμέσως να τον ενημερώσετε όπως και τους προηγούμενους.
    Καλεσατε τον Κο Μακρίδη;
    Γιατί μετά από τόσο καιρό το αφησατε να συμβαίνει αυτό αφού το γνωρίζατε ΕΣΕΙΣ; Αφού ήσασταν παρών στη διάνοιξη του επαρχιακού δρόμου;
    Και εντάξει.. μια μέρα δεν ήσασταν ..τις υπόλοιπες;
    Άρα η δική σας κωλυσιεργία και αδυναμία έφερε τον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο να ορίσει εκείνος τους δρόμους.
    Εάν βρίσκατε το μισό χρόνο που χρειάστηκε να γράψετε το Δελτίο Τύπου, να ενημερώσετε όσους έπρεπε δεν θα γινόταν απολύτως τίποτα.
    Η δική σας αδράνεια έδωσε το "θάρρος" στον σύμβουλο να αναλάβει πρωτοβουλία.
    Άρα ΕΣΕΙΣ έχετε το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών.
    Εάν το καταλάβετε τότε θα αποτρέψετε ανάλογη συμπεριφορά στο μέλλον από νυν ή πρώην συμβούλους.
    Είχατε για μια στιγμή το μαχαίρι και το καρπούζι και τα παραδώσατε στον επόμενο.
    Μην ζητάτε τα ρέστα από άλλους τελευταία στιγμή.
    Δυστυχώς χάθηκαν οι ημέρες.
    Καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο σας.

  3. ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ 2:44 ΕΙΣΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο Κ.Σ.Λ. ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΞΟΔΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΣ??????????ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΑΧαλο??????????Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΒΟΛΤΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΠΟΣΕΣ ΕΛΙΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ????????
    ΕΓΩ ΠΑΝΤΟΣ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΜΠΑΣ ΕΝΩΣ ΟΜΟΡΦΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΕΤΗΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΣ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΣ ΕΛΙΕΣ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!

    pomlapi

  4. Aγαπητε 4,23 ο ΚΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ στα 23 χρόνια της πορείας του βαδίζει με σοβαρότητα – αξιοπρέπεια και πάντα ψύχραιμα.Να εισαι σίγουρος ότι το δελτίο τύπου δεν προέκυψε ως << κεραυνός εν αιθρία >> προηγήθηκαν πολλά απο αυτά που δικαίως σημειώνεις.Τα στοιχεία αυτά θα δημοποιησουμε στο επόμενο δελτίο το οποίο είμαστε σίγουροι ότι θα προκύψει και θα κάψει .. οπως το πυρωμενο ατσάλι . ΚΣ.ΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ

  5. Είμαι ο 4:23. Εγώ πιστεύω ότι εάν τουλάχιστον είχε ενημερωθεί ο Διοικητής της Σχόλης Μηχανικού για αλλαγή σχεδίου πορείας του μηχανήματος όπως και ο Δασάρχης άμεσα τότε πιστεύω ότι θα είχαν δώσει εντολή για να σταματήσει το μηχάνημα ΑΜΕΣΩΣ.
    Εάν έχει ενημερωθεί το Δασαρχείο από τον σύλλογο τότε, με υπηρεσιακό έγγραφο θα ζητήσει την αποκατάσταση. Έτσι δεν είναι; ή είναι και το Δασαρχείο στο κόλπο;
    Όσο για το Δήμαρχο και οι ενέργειές του σίγουρα θα είναι καθυστερημένη. Και οι λόγοι πολλοί και λίγο πολύ γνωστοί σε όλους.
    Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε όταν βλέπουμε κάποιον να υπερβαίνει το καθήκον του.
    Αδιαφορούμε ή κινούμαστε συντονισμένοι στους αρμόδιους φορείς;
    Δελτία τύπου με αρίθμηση δεν τα καταλαβαίνω όμως. Ότι έχετε να μας ενημερώσετε θα έπρεπε να το κάνετε με ΕΝΑ δελτίο τύπου. Εάν θέλετε να το κάνετε σήριαλ επιλογή σας. Αλλά χάνετε το δίκιο σας έτσι. Δική μου άποψη.
    Για τον φίλο 5:13, σέβομαι τα κίνητρα του Συλλόγου και την προσπάθεια του και το έργο του. Όπως σέβομαι και την συνεργασία του με όλους τους φορείς για την προστασία της Δασικής Έκτασης και ως περιβάλλον αλλά και ως τόπου κυνηγιού.
    Πολύ σωστή και σοβαρή η πρωτοβουλία του Συλλόγου με τον πρώην Δήμαρχο Κο Γκιώνη για την επισκευή των επαρχιακών δρόμων των αναφερόμενων περιοχών.
    Αλλά κάπου μπερδεύονται τα πράγματα.

  6. ΚΥΡΙΕ ΘΥΜΗ.ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΜΕ ΛΥΠΗ ΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΤΙ ΥΠΟΔΕΙΞΑΤΕ ΚΑΙ ΔΩΣΑΤΕ ΤΟ ΟΚ. ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΓΟΥΡΟΥΝΟΚΥΝΗΓΩΝ ΝΑ ΚΥΝΗΓΙΣΕΙ ΣΕ ΜΕΡΟΣ ΟΠΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΝΗΓΟΥΜΕ ΛΑΓΟ.ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΕΕΣ ΑΠΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑ.ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΥΝΗΓΟΣ ΜΠΟΡΕΙΝΑ ΚΥΝΗΓΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ.ΕΧΩ ΓΥΡΙΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΥΝΗΓΙΑ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η ΠΑΡΕΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΔΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΠΑΡΕΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΡΗ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΜΗΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.(ΠΑΠΑ-ΠΕΛΕΚΑΝΙ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog