Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άρχισε και το δούλεμα με το “πετρέλαιο του Αιγαίου”

- Advertisement -

Τι είπε χθες στην Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης;

Ότι, του χρόνου θα γνωρίζουμε πόσο πετρέλαιο υπάρχει στο θαλάσσιο χώρο του Ιονίου και στη Νότια Κρήτη…

Και ότι θα το βρουν κάποιοι επιχειρηματίες, θα το εξορύξουν και θα… μας το πουλήσουν.

Τις επόμενες ημέρες δημοσιοποιείται η πρώτη διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διεξαγωγή σεισμικών θαλάσσιων ερευνών στο Ιόνιο και το θαλάσσιο χώρο της Νότιας Κρήτης, και ότι τα αποτελέσματα των σεισμικών αυτών ελέγχων θα αξιολογηθούν από τον επενδυτή που θέλει να έρθει να βάλει τα λεφτά του για γεώτρηση.

Όπως επίσης είπε, τα στοιχεία από τους ελέγχους δεν θα δοθούν μόνο στο ελληνικό κράτος αλλά θα πουληθούν και ως πακέτα πληροφοριών στις πετρελαϊκές εταιρείες. «Με τον τρόπο αυτό η δαπάνη για τις σεισμικές έρευνες επιμερίζεται σε περισσότερους πελάτες» πρόσθεσε και εξήγησε ότι δεν κάνουμε μόνοι μας την έρευνα και την εξόρυξη διότι αποτελεί πάγια διεθνή πρακτική, τα κράτη να μην αναλαμβάνουν το επιχειρηματικό ρίσκο και τον κίνδυνο αποτυχίας τέτοιων προσπαθειών.

«Μας λέτε δηλαδή ότι το μοναδικό μας έσοδο θα είναι η φορολογία στους επιχειρηματίες, από τους οποίους εμείς θα αγοράζουμε τα δικά μας ενεργειακά αποθέματα;», ρώτησε η ΓΓ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα…χωρίς βέβαια να πάρει απάντηση.

πηγή*

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog