Ο 7χρονος με αυτισμό Γρηγόρης Σταύρου, γιος του Ελληνοκαναδού Αχιλλέα Σταύρου, που ζει στο Ontario του Καναδά, δημιούργησε…
 ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Παρακολουθώντας μόνο για πέντε ημέρες ένα σεμινάριο σχεδιασμού βίντεο, συνοδεία της ειδικής δασκάλας του, κατάφερε να φτιάξει το δικό του παιχνίδι με αυτοκινητάκια για Η/Υ.
«Μετά από την ολιγοήμερη εκπαίδευση ο ταλαντούχος μπόμπιρας έφερε το δημιούργημά του στο σπίτι σε σκληρό δίσκο» λέει καμαρώνοντας ο κ. Σταύρου. Οι δάσκαλοί του εντυπωσιάστηκαν από το γεγονός ότι αν και ο πιο μικρός στο τμήμα άνοιγε τον Η/Υ, έγραφε τον κωδικό και μπορούσε να πλοηγηθεί. Λόγω της εμφανούς έφεσης στα ηλεκτρονικά παιχνίδια , αφού κάθε πρωί στις 6 μπαίνει στο youtube και ψάχνει τρέιλερ με νέες ταινίες που θα μεταφερθούν σε βιντεοπαιχνίδια, ο πατέρας του εύχεται να έχει το ίδιο δημιουργικό μέλλον. Από τεσσάρων χρονών ο λιλιπούτειος σέρφερ ασχολείται με τους υπολογιστές. «Είναι ειρωνεία πως μπορεί να βρει λύσεις με τον υπολογιστή, αλλά δεν μπορεί να… ντυθεί μόνος του», τονίζει ο πατέρας του.

a-pistefto