Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παπανδρέου: «Επιτέλους, άνοιξε ο δρόμος για να βγουμε από την κρίση»

- Advertisement -

«Ο δρόμος για την έξοδο
από την κρίση είναι επιτέλους ανοικτός», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου της ευρωζώνης.

«Πετύχαμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα έκτακτης δανειοδότησης στήριξης στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου. Χάρη σε αυτό, είπε, «οι συντάξεις και οι μισθοί μπαίνουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων κάθε μήνα, το ελληνικό κράτος μπορεί να λειτουργεί τα σχολεία του και να φροντίζει τους ασθενείς του».

«Επιτέλους, δηλαδή, ανασάναμε», πρόσθεσε για να συμπληρώσει: «Ήρθε η ώρα να ρίξουμε όλο μας το βάρος στις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, ώστε η Ελλάδα να αξιοποιήσει αυτό το κεκτημένο και να κάνουμε άλμα σε ένα καλύτερο μέλλον».

«Καμία κυβέρνηση δεν αποτόλμησε ποτέ τόσες πολλές και τόσο βαθιές μεταρρυθμίσεις και μάλιστα παράλληλα με την υλοποίηση ενός απαιτητικού προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης», είπε ο κ. Παπανδρέου.

«Σε πείσμα κάθε “Κασσάνδρας” που προβλέπει την καταστροφή, πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας, στις απεριόριστες δυνατότητες που διαθέτουμε για να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, στη θέση του παλαιού που απέτυχε, καθώς το μόνο που έκανε ήταν να βοηθήσει στην κερδοσκοπία λίγων», επισήμανε ο κ. Παπανδρέου.

«Χρειάζεται να δώσουμε ταυτότητα στην αναπτυξιακή πορεία κάθε περιοχής. Δοκιμαστήκαμε σκληρά το προηγούμενο διάστημα, αλλά οι θυσίες άρχισαν να πιάνουν τόπο. Γνωρίζω την κατάσταση. Γνωρίζω ότι επιχειρήσεις δυσκολεύονται και άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους.
Δεν ήρθα εδώ για να χαϊδέψω αυτιά. Ήρθα για να σας ακούσω, να ακούσω τις προτάσεις σας, ακόμα και την καλόπιστη κριτική σας. Ήρθα να συζητήσουμε για την Ελλάδα που θέλουμε από εδώ και πέρα, τώρα που έχουμε τον δρόμο ανοικτό προς την ανάπτυξη», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Ο αγώνας μας, ένας αγώνας όχι μόνον της κυβέρνησης, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας, στέφθηκε με επιτυχία», είπε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος, ωστόσο, συμπλήρωσε ότι «η νίκη δεν ήταν χωρίς τίμημα», το οποίο προσδιόρισε αναφερόμενος στο φρενάρισμα της ανάπτυξης και στην ύφεση του προηγούμενου διαστήματος, που τώρα με την επάνοδο της ανάπτυξης μπορεί να αναστραφεί και, όπως τόνισε, «να ξεκολλήσει επιτέλους η Ελλάδα από την ύφεση».

«Το ερώτημα, όμως, είναι και μετά την κρίση τι;», συνέχισε ο πρωθυπουργός. «Τι Ελλάδα θέλουμε να χτίσουμε; Μια Ελλάδα που θα βασίζεται και πάλι στα πήλινα πόδια των δανεικών, του κρατισμού και των πελατειακών σχέσεων; Ή μια οικονομία καινοτόμα και εξωστρεφή, η οποία δεν θα έχει την ανάγκη των ξένων για να ευημερήσει;».

Μιλώντας για τα τοπικά ζητήματα, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, την προώθηση πρότυπου ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για την αειφόρο ανάπτυξη του Αμβρακικού Κόλπου, για το οποίο θα διατεθεί το ποσό των 120 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα “Ανάσα”.

Παρόντες στη σύσκεψη είναι ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, οι υφυπουργοί Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος, Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Δριβελέγκας, Παιδείας Εύη Χρισοφιλοπούλου και Υγείας Χρήστος Αηδόνης.

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ρ συ τζεφρυ, γιατί δεν μας λες με ππιοόν τρόπο θα το πετύχουμε, αιντε γκαζοντενεκέ τρύπιε, μάθε πρώτα ποδήλατο και μετά πέξτο σωτήρας, αλλά κατάφερες και κάτι, έσωσες τις τράπεζες και τους τοκογλύφους, αυτοί λοιπόν να σε στηρίξοουν και να στα δώσουνε, εμείς θα σου δώσουμε τα π@πάρια μας και με τη πρώτη ευκαιρία θα στη-ρίξουμε, με όποιο τρόπο ,μπρέσουμε!!

    η ν@χτερίδα

  2. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΤΟΣΕΣ ΜΑΛΑ..ΙΕΣ ,ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ,ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΤΩΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ ΦΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog