Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Θέλετε να πουλήσω την Πελοπόννησο;»

- Advertisement -

Δραματικό ήταν το παρασκήνιο στην πρόσφατη έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, καθώς η ελληνική αποστολή βρέθηκε μπροστά σε ένα «Βατερλό».

Όπως αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής», στο μέσον των διαπραγματεύσεων φάνηκε να προκρίνεται μια λύση, που περιελάμβανε μικρή επιμήκυνση του χρέους και υψηλότερα επιτόκια.
Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου απευθύνθηκε στη Γερμανίδα Καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο κ. Νικολά Σαρκοζί λέγοντας τους χαρακτηριστικά: «Με αυτά εγώ δεν ανεβαίνω στο αεροπλάνο, δεν φεύγω από εδώ, δεν μπορώ να γυρίσω στην Αθήνα με άδεια χέρια».
Στη συνέχεια οι τόνοι ανέβηκαν περισσότερο. Ο Φιλανδός πρωθυπουργός ζητούσε εγγυήσεις από την Ελλάδα για τη νέα βοήθεια ενώ ο Σλοβάκος ομόλογός του, υποστήριζε πως η χώρα του είναι φτωχή και δεν μπορεί να βοηθήσει.
Τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε σε δραματικούς τόνους: «Τι θέλετε να κάνω για να πεισθείτε; Μήπως να βάλω ενέχυρο τα νησιά μας ή να πουλήσουμε την Πελοπόννησο; Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται και το ξέρετε;»
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκείνη τη στιγμή προσφέρθηκε στον πρωθυπουργό η τελική λύση, που προβλέπει μεγαλύτερη επιμήκυνση χρόνου για την αποπληρωμή του δανείου και μείωση των επιτοκίων.
Πάντως κατέστη σαφές στον κ. Παπανδρέου ότι, απαραίτητη προϋπόθεση για τη νέα βοήθεια είναι η αυστηρή εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
«Τα ψέματα για την Ελλάδα τελείωσαν», διεμήνυσαν οι κοινοτικοί εταίροι στην ελληνική αποστολή.
*newsbomb.gr

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. …δεν ξερω αν θυμαστε, αλλα ο ιδιος ανθρωπος ειχε πει "λεφτα υπαρχουν" ή το αλλο "δεν θα αυξηθει ο ΦΠΑ", αμ και το τριτο "δεν θα μπουν νεοι φοροι", και βεβαια το κορυφαιο… " δεν θα καταφυγουμε στο ΔΝΤ" !!!! αμα αισθανεσται ασφαλεις εκει στην πελοποννησο μετα απο αυτο, τοτε….

  2. Πολύ σεμνοί είστε ρε παιδιά…εδώ ο κόσμος χάνεται να μην προσβάλουμε την πρωθυπουργάρα μας σας πείραξε…ευτυχώς που κάπου αλλού του ρίχνουμε μπινελίκια ελεύθερα και είμαστε και πάρα πολλοί….λίγο γκούγκλισμα και το βρίσκεις αμέσως….

  3. 11:51,για σένα το loutrakiblog θα ήταν ιδανικό δηλαδή,αν μπορούσε ο καθένας να μπαίνει και να βρίζει την μάνα ή την οικογένεια του κάθε πολιτικού (ακόμα κι αν είναι το χειρότερο απόβρασμα ;;;)…θα σου άρεσε να βλέπεις έναν τοίχο γεμάτο διαδυκτιακά σ@@τά ;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog