Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άμεση αντίδραση του ΥΕΘΑ κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη στην παρέμβαση του Δημήτρη Πιέτρη για τον δρόμο στην Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι

- Advertisement -

Άμεση αντίδραση του ΥΕΘΑ κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη στην παρέμβαση του Δημήτρη Πιέτρη για τον δρόμο στην Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι…

Στα τέλη Μαρτίου, διακόπτεται η κυκλοφορία στον παραλιακό δρόμο που συνδέει το Λουτράκι με την Κόρινθο. Ο παραλιακός δρόμος της Ποσειδωνίας, που συνδέει τις δύο περιοχές με βυθιζόμενη γέφυρα, παραμείνει κλειστός για λίγες ημέρες προκειμένου να κατασκευαστεί υπόγεια διάβαση που θα ενώνει το ανατολικό με το δυτικό στρατόπεδο της Σχολής Μηχανικού. Όλο αυτό το διάστημα η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω του παλαιού οδικού δικτύου της γέφυρας Ισθμού.

Στην συνέχεια ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία με την κατασκευή πρόχειρης γέφυρας που δημιούργησε αρκετά προβλήματα.

Λίγα μόλις μέτρα από την βυθιζόμενη γέφυρα πηγαίνοντας προς Λουτράκι (στην πίσω είσοδο στο στρατόπεδο «Μηχανικό» στο Λουτράκι) έχει κατασκευαστεί μία γέφυρα η οποία από ότι φαίνεται έγινε με μεγάλη προχειρότητα! Δεν έχουν ληφθεί τα στοιχειώδη μέτρα προκειμένου από την μία να μην ταλαιπωρούνται οι οδηγοί και από την άλλη να μην καταστρέφουν τα οχήματά τους. Ένα αυτοκίνητο «βρίσκει» στη γέφυρα αν είναι χαμηλό η να είναι πλήρης επιβατών με επισκευές! Δεν συζητάμε να περάσει κανένα σπορ πολυτελές αυτοκίνητο!

Εν τω μεταξύ είναι και ο δρόμος που οδηγεί στο Λουτράκι (και το Καζίνο) και υπάρχει καθημερινά αυξημένη κίνηση! Υπάρχει απότομη κλήση όταν τα αυτοκίνητα ανεβαίνουν στην γέφυρα και κατεβαίνουν από αυτή!

Υπάρχει κανείς να αποκαταστήσει το πρόβλημα ή οι υπεύθυνοι του έργου θεωρούν ότι το έργο είναι σωστό; Όπως μας αναφέρουν πολλοί οδηγοί οχημάτων δεν περνούν από την συγκεκριμένη γέφυρα αλλά κάνουν τον γύρο για να πάνε από το Λουτράκι στην Κόρινθο και το αντίστροφο!

Τέλη Μάιου η γέφυρα απομακρύνεται. Μεσολαβεί το Rally Acropolis (αποκομίσαμε “θετικά σχόλια” για την είσοδο του service park) και φτάνουμε στα μέσα του καλοκαιριού με την κίνηση στον παραλιακό δρόμο να αυξάνεται από επισκέπτες και τουρίστες.

Το οδόστρωμα βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, εξαιτίας της μη ασφαλτόστρωσης, με αποτέλεσμα να εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τόσο σε πεζούς όσο και σε διερχόμενα οχήματα.

Ελπίζω σε άμεση παρέμβαση σας, μιας και γνωρίζω το ενδιαφέρον σας για τον τόπο μας και την αμεσότητα που σας διακατέχει για την επίλυση των τοπικών ζητημάτων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή κυκλοφορία της παραλιακής εισόδου στο Λουτράκι.

Η άμεση και θετική ανταπόκριση, ανακοινώθηκε στις 29 Ιουλίου 2011 από το γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, ενημερώθηκε για την πορεία της κατασκευής της υπόγειας διάβασης στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι και με παρέμβασή του δόθηκαν όλες οι απαραίτητες εντολές και κατευθύνσεις για την ολοκλήρωση του έργου και την εξασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς κυκλοφορίας των ΙΧ οχημάτων και πεζών επί της Οδού Λουτρακίου-Κορίνθου.

Με το έργο αντιμετωπίζεται το χρόνιο πρόβλημα της συχνής διακοπής της κυκλοφορίας της Οδού Λουτρακίου-Κορίνθου, λόγω μετακινήσεων τμημάτων και μέσων της Σχολής Μηχανικού από το ένα τμήμα του στρατοπέδου στο άλλο.

Η ολιγόωρη διακοπή της κυκλοφορίας στην Οδό τις προηγούμενες ημέρες κρίθηκε απαραίτητη από τις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να ολοκληρωθεί με ασφάλεια το έργο της υπόγειας διάβασης. Οι εργασίες για την κατασκευή της βάσης και του ασφαλτικού τάπητα της οδού ξεκίνησαν σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπήρχε στις 28 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν εντός τριών ημερών.

Η ολοκλήρωση του έργου αποβαίνει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, ενώ για τους διερχόμενους οδηγούς εξασφαλίζεται η σύντμηση της απόστασης που διανύουν ως την Κόρινθο ή αντίστροφα. 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog