Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Εθελοντική οικολογική δράση στο Λουτράκι

- Advertisement -

H Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Υδροναύτες» σε συνεργασία με την «Δράση Πολιτών», την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων και την συμμετοχή μεγάλου αριθμού φορέων και συλλόγων της περιοχής του Λουτρακίου, ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία τον υποβρύχιο καθαρισμό παραλιών και λιμένος, το Σάββατο 30 Ιουλίου 2011.

Οι ομάδες των εθελοντών δραστηριοποιήθηκαν σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της περιοχής, στα οποία είχε εντοπιστεί πρόβλημα συσσώρευσης σκουπιδιών, αλλά και επικίνδυνων αντικειμένων μεγάλου όγκου και βάρους.

Οι εθελοντές μετά από κατάδυση 80 λεπτών, έφεραν στην επιφάνεια τεράστιες ποσότητες πλαστικών συσκευασιών, παλιά αλιευτικά εργαλεία, μπαταρίες αυτοκινήτων, συσκευασίες αλουμινίου, πανιά και ρούχα, μεταλλικά αντικείμενα, πλαστικούς σωλήνες, γυαλιά, μπουκάλια κ.α.
Εκτός από τα παραπάνω, δυο ομάδες αυτοδυτών σε συνεργασία με μεγάλο αριθμό εθελοντών επιφανείας και σκάφη από τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων, κατάφεραν να απομακρύνουν από τον βυθό έναν μεγάλο αριθμό από βάσεις ομπρελών παραλίας  βάρους πολλών δεκάδων κιλών, οι οποίες εντοπίστηκαν μέσα στον βυθό και αποτελούσαν σημαντικό κίνδυνο.

Οι εθελοντές της «Δράσης Πολιτών», οι υπάλληλοι του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων  και ο Σύλλογος Πυροπροστασίας Δασών, ανέλαβαν την μεταφορά των ανελκυσθέντων αντικειμένων καθώς και την φόρτωση τους στα φορτηγά που διέθεσε ο Δήμος για την υποστήριξη της δράσης μας.
Καθοριστικής αξίας βοήθεια παρείχε το καταδυτικό κέντρο Dive Tech Team το οποίο διέθεσε καταδυτικό εξοπλισμό σε όσους από τους συμμετέχοντες χρειάζονταν οτιδήποτε, η ομάδα Lifeguard Hellas και το κέντρο υγείας Λουτρακίου που ήταν έτοιμοι να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε κάθε περίπτωση προβλήματος.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Σύλλογος «Ξένιος Ζεύς» και το εστιατόριο «Γιάννης» φιλοξένησαν τους εθελοντές  δίνοντας την δυνατότητα στους συμμετέχοντες φορείς όχι μόνο να γνωριστούν καλύτερα, αλλά να συζητηθούν ενδεχόμενα για ευρύτερη συνεργασία σε πολλά επίπεδα και διοργάνωση νέων εκδηλώσεων και δράσεων.

Η δράση στο Λουτράκι άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων σε όλους τους συμμετέχοντες και αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα συνεργασίας καθώς υπήρξε άψογη σε όλες της φάσεις της.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, όλους τους συμμετέχοντες φορείς που την στήριξαν και κυρίως τους εθελοντές που ακούραστα και αδιάκοπα φροντίζουν να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό αποδεικνύοντας την πίστη στις αξίες και στο όραμα που δημιούργησαν τους «Υδροναύτες».

Η εκστρατεία εθελοντικών οικολογικών δράσεων «ΦΩΝΗ ΒΥΘΟΥ», ολοκλήρωσε την πρώτη φάση του προγράμματος  με απολογισμό 14ων επιτυχημένων δράσεων για το 2011, και από τις πρώτες κιόλας ημέρες του Σεπτεμβρίου ξεκινάει η δεύτερη φάση, της οποίας ο σχεδιασμός περιλαμβάνει περιοχές σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια.

 
Φωτογραφικό υλικό απο την δράση
 
 

*ydronaftes.gr

 
- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog