Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο “ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΊΠΠΟΣ” στον Τουρισμό του Λουτρακίου.

- Advertisement -

Ο Τουρισμός στο Λουτράκι δέχεται απανωτά χτυπήματα τα τελευταία 20 χρόνια από πολλές πλευρές και επίδοξους «ανταγωνιστές» ή πολλούς άσχετους.
Αυτή την φορά το χτύπημα ήλθε με κεκαλυμμένη μορφή, με αυτή της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας! Έγινε δε και η χωρίς δεύτερη σκέψη αποδοχή του «δώρου» που μας έκαναν. Μας έφεραν το «δώρο» στην πόρτα μας (Αλεξάνδρειο), αφού το επεξεργάστηκαν οι 4+1 «ειδικοί» το έντυσαν το στόλισαν και το πήραμε στο «σπίτι» μας το βάλαμε στο κέντρο του σαλονιού μας και σε περίοπτη θέση!!!!
Σε αυτή την περίπτωση τι έχουμε; έχουμε τον Πρόεδρο Β. Νανόπουλο, ο οποίος κατήργησε το Τουριστικό τμήμα του Επιμελητηρίου Κορινθίας το οποίο δημιουργήσαμε μετά από ενενήντα χρόνια και με πολύ αγώνα, να συμμετέχει σε τουριστικό οργανισμό, μαζί με φορείς του τουρισμού. Δεν είναι παράξενο; δεν υποτιμά την νοημοσύνη μας;
Από τα πρακτικά του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κορινθίας, φαίνεται, το πόσο πράγματι ο πρόεδρος του Β. Νανόπουλος και οι παρ΄ αυτόν, ενδιαφέρονται για τον τουρισμό. Φαίνεται από την εισήγηση του στο συμβούλιο για την κατάργηση του Τουριστικού τμήματος και αντ΄αυτού την δημιουργία τμήματος μεταφορών!!!!!! διότι όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, ο κλάδος της ΕΣΤΙΑΣΗΣ δεν είναι Τουριστικός κλάδος!!!!! Αυτό κι αν είναι θέση του ιδρυτή της ΜΚΕ.
(Απόσπασμα από τα Πρακτικά)
¨Πρόεδρος:  ΄΄σύμφωνα με την Αριθμ. 270/2-4-2007 απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει την κατάταξη των μελών του Επιμελητηρίου στα τμήματα Εμπορικό, Μεταποίησης, Βιομηχανικό, Υπηρεσιών και Τουριστικό¨.
¨¨Πρόεδρος: ΄΄Εισήγηση της Διοικητικής Επιτροπής είναι να ιδρυθεί αντί για τουριστικό τμήμα, τμήμα μεταφορών στο οποίο θα ενταχθούν οι επιχειρήσεις που έχουν αποκλειστικά ως αντικείμενο εργασιών εκμετάλλευση λεωφορείου και φορτηγού Δημοσίας’’.   
Πήρε βέβαια απόφαση να συμμετέχει σε έναν οργανισμό ο οποίος δεν έχει καμία συνοχή στα ιδρυτικά του μέλη, αφού τον απαρτίζουν τέσσερις Φορείς (των οποίων ο ένας δεν γίνεται αποδεκτός ως τουριστικός από άλλον), με ένα ιδιώτη (ατομικών επιχειρηματικών συμφερόντων). Ιδρυτικά μέλη μιας Μ.Κ.Ε. η οποία  βάση του νόμου που τις διέπει, για 10-20-50 χρόνια, εσαεί δηλαδή, μπορούν να κάνουν ότι θέλουν αυτοί και μόνο αυτοί. Αυτοί αποφασίζουν με ποιόν πώς και γιατί θα συνεργαστούν, τι θα προβάλλουν, σε ποιους θα δώσουν …. και τι, με λίγα λόγια μια κλειστή κάστα ανομοιογενών συμφερόντων. Φανταστείτε τώρα έναν Πρόεδρο Επιμελητηρίου από το Ξυλόκαστρο! Τους Αγ. Θεόδωρους να είναι έξω (τι λέει η Κα Σιαγανά;), τα Ίσθμια το Καλαμάκι την Λίμνη Βουλιαγμένης τον Σχίνο, επίσης, ο ιδιώτης πρόεδρος του οργανισμού είναι ισότιμος με εκλεγμένους προέδρους των φορέων εσαεί;;;
Δεν σας κρύβω ότι πέραν της μεγάλης ανησυχίας αρκετών εκ των μελών του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, όπως με πληροφορούν και στο Λουτράκι συζητείται το θέμα και είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι έχουν διαπιστώσει τον ΄΄Δούρειο Ίππο΄΄ σε  ότι αφορά την «καμουφλαρισμένη» λειτουργία του (βλέπε ομάδες- Κολυμβητήριο κ.α.), με άμεσα και τα αποτελέσματα της ;;;
Πήρατε μια μικρή εικόνα από τα λεγόμενα και τις απόψεις του προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας, του κ. Βασίλη Νανόπουλου.
Θα μάθετε σύντομα κι άλλα ενδιαφέροντα που αφορούν τις προθέσεις.
Χ. Ντούσικος μέλος Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κορινθίας
- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. o pavlou ke o gionis esto me lathi kanane kati gia ton tourismo , simera ti exoume? ena megalo tipota…as ine kala o kenourgios ipourgos tourismou stin iasonos ke oi paragodes tou lto pou valane ke tin tafoplaka… kirie Logotheti ektos apo esas tha vrethi ke kapio palikari na pari efthines?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog