Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ποιοι ενδιαφέρονται για τ’ «ασημικά» της χώρας;

- Advertisement -
Έντονο είναι το ενδιαφέρον των γαλλικών

επιχειρήσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Το Παρίσι πρωτοστατεί στην ευρωπαϊκή προσπάθεια στήριξης της χώρας μας. Οι γαλλικές τράπεζες , σύμφωνα με ρεπορτάζ της ‘Ι», ήταν οι πρώτες που διαβεβαίωναν ότι σκοπεύουν να συμμετάσχουν στο δεύτερο πακέτο διάσωσης , ανταλλάσσοντας τα ομόλογα των 15 δις που έχουν.
Ενώ οι γαλλικοί όμιλοι είναι πρόθυμοι να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που δημιουργεί το ύψος των 50 δις ευρω πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.Η Suez, που ήδη είναι παρούσα στην ΕΥΑΘ, επιθυμεί ν’ αυξήσει το ποσοστό της.Και οι γαλλικοί ιππόδρομοι (λέγεται ότι) ενδιαφέρονται για τον ΟΔΙΕ.
Γνωστό επίσης είναι το ενδιαφέρον των Κινέζων να διευρύνουν την παρουσία τους στα ελληνικά λιμάνια.Από κοντά παρακολουθούν εταιρίες νορβηγικών συμφερόντων τις εξελίξεις σ’ ότι αφορά τις έρευνες για πετρέλαιο για φυσικό αέριο στο Ιόνιο και την Κρήτη.
Αισθητή ήταν το τελευταίο διάστημα η παρουσία τσέχικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.Με τον χρηματοοικονομικό όμιλο PPF να αποκτά μειοψηφικό ποσοστό στην τράπεζα Πειραιώς και να αναζητά επενδύσεις στο real estate.Η CEZ δεν κρύβει το ενδιαφέρον της για τη ΔΕΗ.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog