Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Υπόσχεση Μπεγλίτη για αγορά νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών!

- Advertisement -

Να “χρυσώσει” το πικρό χάπι της μείωσης κατά 20% του επιδόματος απασχόλησης,προσπάθησε ο ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης,μιλώντας στο προσωπικό ,ιπτάμενο και τεχνικό, των πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Ελευσίνα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αγοράς νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών, “μικρότερων ,ευέλικτων και αποτελεσματικών”!

Αν και η Ελλάδα διαθέτει από τους μεγαλύτερους στόλους πυροσβεστικών αεροσκαφών στην ΕΕ, είναι αλήθεια ότι τα παλαιά Canadair,έχουν αρχίσει να “τρώνε τα ψωμιά” τους. Ωστόσο κανείς δεν περίμενε ότι ο ΥΕΘΑ θα άνοιγε θέμα αγοράς νέων αεροσκαφών,την ίδια στιγμή που οι περικοπές στο εισόδημα των στελεχών …πέφτουν σύννεφο.

Ο ΥΕΘΑ προσπάθησε να “απαλύνει” τη νέα περικοπή του επιδόματος απασχόλησης θυμίζοντας την επιτυχή διαπραγμάτευση για το πτητικό επίδομα και τόνισε ότι θα προσπαθήσει, από την πλευρά του, να αμβλυνθεί η μισθολογική μείωση που προβλέπει η περικοπή του επιδόματος ειδικής απασχόλησης κατά 20%. Πρόσθεσε ότι θα διασφαλιστούν στο ακέραιο τα οδοιπορικά εκτός έδρας των στελεχών της Π.Α. Επίσης ανακοίνωσε ότι έχει ήδη υπογραφεί, Κοινή Υπουργική Απόφαση με το Υπουργείο Οικονομικών για την επέκταση κατά 20 μέρες των οδοιπορικών του πολιτικού προσωπικού.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε, επίσης, ότι θα κάνει εισήγηση στο Υπουργικό Συμβούλιο και στο ΚΥΣΕΑ, σε συνεργασία με το συνάδελφό του Υπουργό Προστασίας του Πολίτη μετά το πέρας της θερινής περιόδου, για την ανανέωση του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών της Π.Α. στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν από τη δημοσιονομική συγκυρία, με γνώμονα λύσεις έξυπνες, μικρότερων, πιο ευέλικτων, πιο οικονομικών, αλλά εξίσου ή και περισσότερο αποτελεσματικών πυροσβεστικών αεροσκαφών.
*onalert.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog