Τις ημέρες αυτές σε πολλά χωριά και πόλεις της Κορινθίας, καθώς και σε άλλα μέρη της χώρας, περιέρχεται μια ομάδα ανθρώπων, οπαδοί της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ», όπως την ονομάζουν, που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία και είναι Προτεστάντες…
Όπως καταγγέλλει ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, αυτοί οι οπαδοί, με το πρόσχημα της Ιεραποστολικής δράσης «μοιράζουν διάφορα φυλλάδια, ψηφιακούς ακουστικούς δίσκους (C.D.) και μία Καινή Διαθήκη μέσα σε τσάντες με την επιγραφή «ο Θεός σ᾿ αγαπάει». Τις τσάντες αυτές τις κρεμούν ανεξαιρέτως έξω από τις πόρτες των σπιτιών σας χωρίς να τους το έχει ζητήσει κανείς». Με ανακοίνωσή της, η Μητρόπολη Κορίνθου ενημερώνει το κοινό ότι «μόνο η Καινή Διαθήκη, που περιέχει η τσάντα και είναι έκδοση της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας με μεταφρασμένο κείμενο στη δημοτική Ελληνική γλώσσα, που πραγματοποιήθηκε υπό την επιστασία Καθηγητών της Βιβλικής Θεολογίας των Θεολογικών Σχολών των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, χωρίς το πρωτότυπο κείμενο, φέρει την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων Κωνσταντινουπόλεως, Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων είναι η ορθή».
«Αυτή όμως η Καινή Διαθήκη χρησιμοποιείται, στην προκειμένη περίπτωση, παραπλανητικά για να κυκλοφορήσουν το υπόλοιπο «υλικό», το οποίο ουδεμία σχέση έχει με την Ορθόδοξη διδασκαλία και παράδοση της Εκκλησίας μας. Η κίνηση των ανθρώπων αυτών είναι «διαδογματικού» προτεσταντικού περιεχομένου, όπως λένε οι ίδιοι άλλωστε γι᾿ αυτό και μη Ορθόδοξη» συνεχίζει η Μητρόπολη και προσθέτει: «Ως εκ τούτου θα πρέπει να μη γίνουν δεκτά, αλλά να καταστραφούν ή να επιστραφούν. Οι δε διανομείς πρέπει να βρουν τις πόρτες και τις καρδιές σας κλειστές».

Καλεί τέλος τους πιστούς να μην λάβουν υπ᾿ όψιν τους το περιεχόμενο των εντύπων που αφήνουν στις πόρτες τους. «Μην επιτρέψετε να μολύνεται η καθαρή και άμωμη πίστη μας. Κυρίως όμως μην έχετε καμία επικοινωνία σε θέματα πίστεως με οποιοδήποτε τρόπο, με τους εκπροσώπους της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ» αφού δεν είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί αλλά Προτεστάντες που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την δράση τους εναντίον της Εκκλησίας μας και των παραδόσεών μας» καταλήγει η ανακοίνωση.
*peloponnisiaki.gr