Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Χάσαμε τον Γιώργο, στοπ».

- Advertisement -
«Εδώ ο Παπανδρέου, εκεί ο Παπανδρέου,

πού είναι ο Παπανδρέου;» Αυτό το… παιχνίδι παίζουν στο ΠΑΣΟΚ, μια και το τηλεγράφημα που έστειλαν οι «αγωνιούντες» σύντροφοί του αναφέρει: «Χάσαμε τον Γιώργο, στοπ».

Και αυτό γιατί από τότε που φέρεται να πήγε ο πρωθυπουργός στην Πάρο, το Σάββατο, κανείς δεν ήταν σε θέση να πει με σιγουριά πού ακριβώς βρίσκεται πλέον, αναφέρει σε άρθρο της η Ουρανία Γαλανού στη «δημοκρατία». Ο κ. Παπανδρέου στο μόνο που φέρεται να παραμένει πιστός είναι στο δόγμα τού να είναι ο «πρωθυπουργός των διακοπών».
Φαίνεται ότι το γεγονός ότι παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας στον Γερμανό διοικητή τον απελευθέρωσε ώστε να απολαύσει ένα «long weekend» με το αγαπημένο του κανό και κάνοντας… μακροβούτια.
O πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, αναχώρησε το πρωί του Σαββάτου, αμέσως αφού επέστρεψε από την Αρτα, όπου βρέθηκε την Παρασκευή για να συμμετάσχει σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς, με τη σύζυγό του, Αντα, για ένα τριήμερο ξεκούρασης, που τελειώνει πιθανότατα σήμερα, στην Πάρο (και σύμφωνα με blogs, στο αγαπημένο του «Poseidon of Paros» στην αγαπημένη των σέρφερ Χρυσή Ακτή), όπου παραδόξως βρισκόταν και ο γηγενής Γιάννης Ραγκούσης (τον οποίο δεν ήθελε να δει ούτε ζωγραφιστό ο Γιώργος Παπανδρέου), την ώρα που στην υπόλοιπη Ελλάδα οι ιδιοκτήτες ταξί ενέτειναν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους με τον άτσαλο τρόπο που την προωθεί ο νέος υπουργός Υποδομών.
Χαρακτηριστικό της «θερινής ραστώνης» που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου είναι το γεγονός ότι χθες, όσο και σήμερα, δεν πραγματοποιείται ο καθιερωμένος «πρωινός καφές», στον οποίο ούτως ή άλλως δεν μετέχει ο πρωθυπουργός, αλλά στενοί του συνεργάτες. Ετσι, σχεδόν κανείς δεν ήταν σε θέση να απαντήσει χθες για την ακριβή ατζέντα του πρωθυπουργού, που πάντως δεν εμφανίστηκε στο γραφείο του, τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στη Βουλή, παρά τα όσα λέγονταν περί συνέχειας στις κυβερνητικές συσκέψεις της προηγούμενης εβδομάδας, εντείνοντας τις φήμες που τον ήθελαν να έχει… επιμηκύνει το Σαββατοκύριακό του εκτός των τειχών. Από το γραφείο του, πάντως, διαβεβαιωνόταν ότι βρίσκεται στην Αθήνα, πράγμα που δημιούργησε αρχικά πανικό, μην τυχόν και είχε μεταφέρει τις συσκέψεις του στο Καστρί, κάτι που συνηθίζει σε «έκτακτες» περιπτώσεις.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ήταν ο ίδιος αυτός που κάλεσε τους υπουργούς του να μην πάνε διακοπές φέτος, αφενός για να μην προκαλέσουν, αφετέρου για να ολοκληρώσουν τις προτεραιότητές τους, ο καθένας στον τομέα του, εν όψει ΔΕΘ, μέσα από την οποία ο κ. Παπανδρέου θα επιχειρήσει, εκτός μεγάλου απροόπτου, την «επανεκκίνηση» της κυβέρνησής του με νέα «σημαία» την ανάπτυξη. «Μη δω πουθενά φωτογραφίες με μαγιό. Ξεχάστε τις διακοπές» φέρεται να έχει διαμηνύσει σε υπουργούς του, πράγμα που μάλλον τηρείται προς το παρόν, αφού ακόμα και τα στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου που εξέδραμαν το Σαββατοκύριακο -όπως οι κ. Ηλίας Μόσιαλος και Πάνος Μπεγλίτης, που βρέθηκαν στην Επίδαυρο για να απολαύσουν τον οσκαρικό Κέβιν Σπέισι, στον ρόλο του σαιξπηρικού Ριχάρδου Γ΄, ή ο Δ. Δόλλης, που εθεάθη στις Σπέτσες, ο Χρήστος Παπουτσής στη Ρόδο και ο Παπακωνσταντίνου στη Σέριφο- βρέθηκαν χθες πίσω στα γραφεία τους. Βλέπετε, ο πρωθυπουργός δεν τους είχε ενημερώσει για τις δικές του προθέσεις…

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog