Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στη Δικαιοσύνη ο Παπακωνσταντίνου για το σπίτι στη Σέριφο

- Advertisement -

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τις «τερατώδεις», όπως τις χαρακτηρίζει «ανακρίβειες», σχετικά με την κατοικία του στη Σέριφο…

Ο κ. Παπακωνσταντίνου κάνει γνωστή την απόφασή του σε έγγραφο, που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού της ΝΔ κ. Διονυσίας Αυγερινοπούλου, σχετικά με το εάν είναι αυθαίρετο το σπίτι του υπουργού στη Σέριφο και επιτρέπεται η κατασκευή πισίνας στους χώρους του.
Η βουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει πως πισίνες στο νησί επιτρέπονται μόνο εντός τουριστικών μονάδων και εφόσον η αναγκαιότητά τους έχει διαπιστωθεί από το αρμόδιο υπουργείο.
«Η κατοικία μου στη Σέριφο έχει κτιστεί νομίμως με αριθμό πολεοδομικής αδείας 100/2000 για νέα διώροφη κατοικία με πισίνα. Στο σώμα της οικοδομικής άδειας η πισίνα περιγράφεται ως κολυμβητική δεξαμενή και φυσικά όχι ως υδατοσυλλέκτης. Οι σχετικές οικοδομικές εργασίες, κατά την έγγραφη βεβαίωση της οικείας πολεοδομίας, έχουν ολοκληρωθεί σύμφωνα με την άδεια, η οποία προφανώς δεν θίγεται από το μεταγενέστερο προεδρικό διάταγμα της Σερίφου», αναφέρει ο υπουργός Περιβάλλοντος.
Η κ. Αυγερινοπούλου ερωτά τον κ. Παπακωνσταντόνου «αν η πισίνα έχει κατασκευαστεί με άδεια υδατοσυλλέκτη, αν το ΣΔΟΕ γνώριζε την παράνομη κατασκευή και δεν προέβη στις κατάλληλες ενέργειες και τι προτίθεται να πράξει ο υπουργός για την αποκατάσταση της έννοιας της νομιμότητας».
Ο υπουργός επισημαίνει ότι, «το ΣΔΟΕ ασχολείται με παρανομίες που ανήκουν στη σφαίρα όχι του φανταστικού αλλά της πραγματικότητας και συγκεκριμένα επιτελεί σημαντικό έργο στην πάταξη του οικονομικού εγκλήματος.»
*newsbomb.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog