Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος

- Advertisement -

«Κόκκινο» θα χτυπήσει σήμερα
ο υδράργυρος σε όλη τη χώρα. Τα Αυγουστιάτικα μελτέμια που μας δρόσισαν τις προηγούμενες μέρες υποχωρούν για λίγο και η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά, αγγίζοντας σε κάποιες περιοχές ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται σε Λάρισα, Καρδίτσα, Λαμία, Άργος και Πύργο.
Ωστόσο, ο καύσωνας θα κρατήσει μόλις μία μέρα, καθώς από την Τετάρτη το βράδυ αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, ενώ αυξάνονται τα μελτέμια στο Αιγαίο και οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως και 8 Μποφόρ.
Ειδικότερα για σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος ενώ από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία και το βράδυ στη Θράκη, τη Θεσσαλία και το βόρειο Αιγαίο όπου τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 βαθμιαία 7 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια θα σημειώσει πτώση ενώ στα ανατολικά και νότια θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.
Ανάσα δροσιάς προβλέπουν οι μετεωρολόγοι από την Πέμπτη, με πτώση της θερμοκρασίας, κατά 5 με 6 βαθμούς σ’όλη την χώρα και ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog