Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έδρασε Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ του τουρισμού στο ΛΟΥΤΡΑΚΙ

- Advertisement -

Άρχισε η λειτουργία βιαστικά και «στα άκρα της πόλης» με εκ των έσω
διεμβολισμό της αξιοποίησης της τουριστικής αγοράς και βούληση για «εν κρυπτώ» οικειοποίηση υποδομών, με ασύμβατες και καλυμμένες πρακτικές. Έγιναν τα πρώτα βήματα εξόδου από τον Δούρειο Ίππο, με δείγματα της λογικής που θέλουν ή θα μπορούσαν να εφαρμοσθούν ως σχέδια «εταιριών».
Διαβάστε μερικά αποσπάσματα από την εισήγηση του Προέδρου για την συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην ΄΄αστική μη κερδοσκοπική εταιρία΄΄ του Λουτρακίου και τον προβληματισμό μελών. Έτσι θα καταλάβετε αρκετά, περί του ερμαφρόδιτου εγχειρήματος συγκρότησης τέτοιων Δ. συμβουλίων, (μη κερδοσκοπικών εταιριών-οργανισμών) χωρίς σαφείς, οριοθετημένους και εμφανείς ρόλους.
(Απόσπασμα εισήγησης)
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: (Β. Νανόπουλος) ………… Εκείνο που έχω να πω εγώ, ακούστε το, είναι όπως σας το λέω. Ο κ. …………. ο ιδιώτης, ήταν εκείνος ο οποίος είχε την ιδέα, έβαλε τα πρώτα χρήματα που χρειαζόντουσαν για να γίνουν κάποιες επικοινωνίες με τη Βαρκελώνη, όπου είναι ένας αντίστοιχος οργανισμός ……………… Αυτό που κάνουμε τώρα είναι αντιγραφή εκείνου που υπάρχει στο εξωτερικό. ………………………  Γι’ αυτό λοιπόν τι θα έπρεπε να κάνουμε; Να έχουμε τον ιδιώτη, ο οποίος έχει το ενδιαφέρον και το κίνητρο, βάζει και τα χρήματα,…!!!!!!!      Ποιόν άλλον να βάλουμε;
ΜΕΛΟΣ: …….. Αυτό που δεν μου αρέσει όμως είναι το εξής, το βασικότερο. Οι φορείς, δεν έχει κανείς αντίρρηση, πρέπει να συμμετέχουν. Συμμετέχει και ένας ιδιώτης και θα ήθελα να ρωτήσω, γιατί ρώτησα επιχειρηματίες στο Λουτράκι που έχουν σχέση και με τον τουρισμό, ιδιώτες επιχειρηματίες και πολύ μεγάλους. Πώς έγινε η επιλογή του ιδιώτη μέσα στους φορείς; Είναι ένα θέμα σοβαρό. Μάλιστα υπάρχει κι ένας που, και ο κ. ………. που έχει τη ……….. στον ……. που ανήκει στο Λουτράκι, επειδή τον ρώτησα προηγουμένως, μου λέει κι εγώ θα ήθελα να συμμετέχω στην εταιρεία, αν μου το έλεγαν.
ΜΕΛΟΣ: Στα ιδρυτικά μέλη;
ΜΕΛΟΣ: Στα ιδρυτικά μέλη. Εδώ ξεκαθαρίζουμε το εξής. Επειδή όλοι γνωρίζουμε…… από αυτές τις εταιρείες, τα ιδρυτικά μέλη είναι και τα μέλη που θα διοικούν την εταιρεία εφ’ όρου ζωής.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας ανέφερα γιατί περιορίζεται στο Λουτράκι, σας ανέφερα γιατί είναι κάτι διαφορετικό από τις τουριστικές επιτροπές που έχει ο Δήμος, εδώ έχει διαφορετικό καταστατικό, διαφορετικό τρόπο λειτουργίας και με διαφορετικό τρόπο θα γίνονται οι προωθητικές ενέργειες. …………….. και δεν έκαναν την κίνηση να βγούνε σε όλο το Λουτράκι να κάνουν μια ζύμωση.
………………Ο σκοπός αυτής της εταιρείας είναι να κάνουμε εκείνο το οποίο συμβαίνει στο εξωτερικό, στους δήμους της Βαρκελώνης κλπ., (εδώ ομιλεί για Δήμο Βαρκελώνης βέβαια)
……………..Το είπα και στην αρχή, ίσως έπρεπε να το αναλύσω περισσότερο. Δεν κάνουμε Κορινθία, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ελλάδα, γιατί άλλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του παραλιακού Λουτρακίου και άλλα τα πλεονεκτήματα των ορεινών…….
ΜΕΛΟΣ: Πρόεδρε, δεν μου απαντήσατε σε ένα συγκεκριμένο που σας ρώτησα. Αν έγινε διαβούλευση των επαγγελματιών του Λουτρακίου. Δεν έγινε κάποια τέτοια διαβούλευση, τουλάχιστον απ’ ότι λένε οι επαγγελματίες στο Λουτράκι.
ΜΕΛΟΣ: Εγώ δύο πράγματα βλέπω μεμπτά και θα σας τα πω. Πρώτον, όταν συμμετέχει ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου……… θα έπρεπε να είχε προβλέψει το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ότι αυτά τα μέλη, επειδή είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όμως από το Νόμο μπορούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να αμείβονται.
Π ρ ο σ έ ξ τ ε.   Το ξαναλέω πάλι.
Αν ήταν σωματείο, θα απαγορευόταν να αμείβονται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. ……Σε αυτή την αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, είναι μεν μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου μπορούν να αμείβονται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Και μη μου πείτε όχι γιατί συμμετέχω σε τέτοια εταιρεία και ξέρω καλύτερα από όλους, θα μου επιτρέψετε.
ΜΕΛΟΣ:  Ίδρυμα ………., το ξέρετε όλοι. ακριβώς το ίδιο, ίδια εταιρεία είναι. Μπορεί κανείς να βγάλει τον ………………..  από πρόεδρο; Θα είναι μέχρι να πεθάνουν και τα εγγόνια του.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Για το αν θα αμείβονται ή δεν θα αμείβονται, αυτό είναι κάτι το οποίο είναι στη διακριτική ευχέρεια στο μέλλον της εταιρείας αν έχει λεφτά να προσλάβει … διευθυντή…
ΜΕΛΟΣ: ………………….Εγώ μπορεί να ανήκω σε αυτό το χώρο λοιπόν και που βλέπω ότι πραγματικά το ενδιαφέρον του κόσμου δυστυχώς και δεν ξέρω τι φταίει γι’ αυτό, αλλά ίσως να υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι, το ενδιαφέρον του τουρίστα για το Νομό Κορινθίας δυστυχώς, ευτυχώς, δεν ξέρω για ποιό λόγο, συγκεκριμενοποιείται και προσανατολίζεται προς το Λουτράκι, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν και αρκετές ελλείψεις, παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες υψηλότερου επιπέδου, ωστόσο οι δύο καλύτερες μονάδες του Νομού είναι στο Λουτράκι ……………………..
ΜΕΛΟΣ: ………Ο φόβος της συμμετοχής του Επιμελητηρίου είναι επειδή απ’ ότι φαίνεται δεν συμμετάσχουν απόλυτα φορείς αιρετοί, αλλά δυστυχώς, δεν με ενδιαφέρει για τον κύριο, ούτε τον γνωρίζω, τον ιδιώτη, επειδή όμως υπάρχει ο ιδιώτης και ο οποίος ιδιώτης μπορεί να δημιουργήσει τον προβληματισμό άλλων ιδιωτών προς εμάς, το φορέα του Επιμελητηρίου, θα σας έλεγα να είσαστε προσεκτικός αν τεθεί το θέμα, τουλάχιστον εμείς έχουμε εκφράσει την άποψή μας ……..

Καλά θα κάνουν τέλος, όλοι αυτοί οι οποίοι με την λογική του λύκου που στην αναμπουμπούλα χαίρεται και ενδιαφέρονται για μια φορά ακόμη να σώσουν την πόλη (και όχι τον Δήμο), να έχουν υπ’ όψιν τους, ότι οι υπόλοιποι επιχειρηματίες ¨δεν μασάνε το δάχτυλο¨ επαναπαυμένοι στην «αξιοσύνη» των ανθρώπων που δεν κατέχουν το αντικείμενο, πόσο δε μάλλον, όταν αυτοί οι ίδιοι δεν αποδέχονται το Τουριστικό χαρακτήρα των επιχειρήσεων.
Εδώ υπάρχει σοβαρό θέμα και υποψία ζημιάς, αλλά επαγρυπνούν όσοι πρέπει, είναι παρόντες και είναι υποψιασμένοι για κάθε είδους πρακτικές.
Θα είμαστε σε επαφή με νεότερα και αποκαλυπτικότερα αν υπάρξουν και χρειαστεί.
Χρήστος Ντούσικος μέλος Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κορινθίας
- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ: ΑΓΑΠΗΤΕ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ.ΕΣΕΙΣ Κε ΠΑΥΛΟΥ ΕΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΙΩΝΗ ΣΗΚΩΝΑΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΠΑΘΑΤΑΙ?? ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ Κε ΓΚΙΩΝΗ Κε ΠΑΥΛΟΥ Κε ΠΕΤΡΙΤΣΗ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ Κα ΦΟΡΤΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΕΝΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΛΕΟΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΩΗΝ ΔΑΕΤ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΠΩΣ ΑΝΕΧΕΣΘΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΛΗΤΗΡΑΣ

  2. to ΔΣ tis ΔΑΕΤ psifise apo oti ematha pampsifi tin kenourgia touristiki epitropi apo tis arxes tou etous tin opia paranomos o dimarxos den exi akomi sigalesi profanos giati ipekipse stin gnosti omada na parodosi ta klidia tou tourismou tis polis mas. Protofani gegonota!! NTROPI.

  3. Φίλε ROBOCOP, μια χάρη. Μπορείς να μας εξηγήσεις τι είναι το ΚΑΜΑΚΕΡΟ ΤΡΑΒΑΧΑΔΟΡΟ που είπες; Το ψάχνω παντού: Λεξικά, google κτλ και δεν μου βγάζει κάτι. Περιμένω φίλε…

  4. Alex,επειδή είσαι γατάκι,να παρέμβω σαν υπουργός σχολίων και να σου δώσω τα φώτα μου για άλλη μιά φορά…τραβαχαδόρο (travajadoro),είναι ο εργάτης στα ισπανικά…καμακέρο τραβαχαδόρο ,πιθανόν λοιπόν σημαίνει κατά robocop "ζιγκολό" ή "επαγγελματίας καμάκι – γαμπρός" …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog