Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κόρινθος: Η αρχαιολογία εμποδίζει τη λειτουργία Νηπιαγωγείου

- Advertisement -

Η γραφειοκρατία της κρατικής μηχανής φαίνεται να παίζει καταλυτικό ρόλο στο να δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση για τους επιχειρηματίες στην Κορινθία, καθώς ακόμα και η προσπάθεια για επενδύσεις τον καιρό που περισσότερο από ποτέ απαιτούνται προσκρούει συχνά σε εμπόδια…

Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Ντίνου Τσελίκη ιδιοκτήτη του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου «Μικρός Ναυτίλος» που λειτουργεί στην περιοχή του Αρχαίου Λιμανιού στην Κόρινθο, η αρχαιολογία βάζει σοβαρά εμπόδια στη λειτουργία της επιχείρησης ενόψει νέας σχολικής χρονιάς, με κίνδυνο να μην αποφύγει η επιχείρηση το «λουκέτο» που θα τινάξει στον αέρα τις θέσεις εργασίας 38 εργαζομένων.

Βρέθηκε τοιχίο κατά την εκσκαφή…
Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, η προσπάθεια του ιδιοκτήτη κ. Ντίνου Τσελίκη να πραγματοποιήσει μια επένδυση στον χώρο προσέκρουσε στην κρατική μηχανή φέρνοντας τα αντίθετα αποτελέσματα. Όπως λέει, κατά την διαδικασία εξασφάλισης της άδειας για επέκταση των κτιρίων στον προαύλιο χώρο του σχολείου, η αρχαιολογία βρήκε τοιχίο κατά τη διάρκεια εκσκαφής, σταματώντας όλες τις εργασίες από τις 22 Ιουνίου, μην αφήνοντας τον ιδιοκτήτη να αποκαταστήσει το προαύλιο, αλλά και απαγορεύοντας του να χρησιμοποιεί τον μοναδικό δρόμο πρόσβασης στο σχολείο. Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινά σε έναν μήνα, ο ιδιοκτήτης δηλώνει ανήμπορος να κάνει οτιδήποτε για να σώσει την επιχείρηση του αλλά και τις θέσεις των 38 εργαζομένων, καθώς του απαγορεύεται από την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της περιοχής…
Θα αναζητήσουμε τον υπεύθυνο προϊστάμενο της Εφορίας Αρχαιοτήτων κ. Αθανασούλη, για να έχει και τη δική του θέση, -δηλαδή τη θέση της υπηρεσίας-, σχετικά με την καταγγελία του κ. Τσελίκη.

Διαβάσαμε το παραπάνω ρεπορτάζ από την korinthianews.blogspot.com και φυσικά ενδιαφερθήκαμε για την υπόθεση. Από τις δικές μας πληροφορίες, συμπληρωματικά, προκύπτουν τα εξής:

– Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ούτε ένα επίσημο έγγραφο από την αρχαιολογία ενώ ο κύριος Τσελίκης έχει κάνει τις ανάλογες αιτήσεις. Με λίγα λόγια, επίσημα, κανείς δεν γνωρίζει γιατί έχει σταματήσει το έργο, όπως επίσης και τι σόι μνημείο είναι αυτό. Απλώς, “πάγωσε” το έργο.
– Ο κύριος Τσελίκης, είχε ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες που απαιτούνταν πριν γίνει το έργο. Είχε απευθυνθεί στην αρχαιολογία, η οποία έλεγξε ΚΑΝΟΝΙΚΑ το οικόπεδο και δεν βρήκε τίποτα.
– Από τις 22 Ιουνίου που σταμάτησε το έργο, μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει μια πρόταση από μεριάς υπευθύνων για να βρεθεί μια λύση.
– Υπεύθυνοι και μη, ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ για την ασφάλεια 280 παιδιών (υπενθυμίζουμε ότι στον ίδιο χώρο υπάρχει ήδη Νηπιαγωγείο και Δημοτικό), μιας και στο σημείο που βρέθηκε το μνημείο υπάρχει τώρα μια γούβα 7 μέτρων, την οποία μάλιστα δεν έχουν περιφράξει μιας και απαγορεύεται ρητά από την αρχαιολογία η οποιαδήποτε εργασία στο σημείο.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog