Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα χημικά δεν θα εγκατασταθούν στον Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων

- Advertisement -

Εμείς, κάτοικοι και επαγγελματίες του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, έχουμε πάρει την απόφαση να σταματήσουμε το σχέδιο σταδιακής υποβάθμισης της περιοχής μας σε μια κατεύθυνση ανεξέλεγκτης, μη-βιώσιμης και χωρίς επιστροφή βαριάς βιομηχανικής ανάπτυξης…

Θεωρούμε πως ο τόπος μας, λόγω της θέσης του κοντά στην πρωτεύουσα, γεμάτος με όμορφες παραλίες και βουνά, αλλά και με μοναδικά στον κόσμο χαρακτηριστικά σημεία, έχει όλα τα προσόντα να αναπτυχθεί με τρόπο ήπιο, βιώσιμο και φιλικό, τόσο προς το περιβάλλον όσο και προς τον άνθρωπο.

Έχουμε καταλάβει πως αν δεν σταματήσουμε την εγκατάσταση των αποθηκών τοξικών χημικών υλών στην περιοχή μας και αποδεχτούμε για άλλη μια φορά τη μοίρα μας, τότε μέσα σε λίγα χρόνια μια σειρά από νέες επενδύσεις αυτού του είδους θα γίνουν, πάντα με το ίδιο επιχείρημα: Αφού έχετε τα διυλιστήρια, βάλτε και τα χημικά. Αφού έχετε τα χημικά, βάλτε και τα απόβλητα. Αφού έχετε τα απόβλητα, βάλτε και ένα ΧΥΤΑ…
Η λογική αυτή τελειωμό δεν έχει και φυσικά δεν πρόκειται να την υπηρετήσουμε.

Ο αγώνας που κάνουμε μαζί με την Επιτροπή Αγώνα, την Δημοτική Αρχή του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων και με τον Δήμαρχο στην πρώτη γραμμή, όχι μόνο δεν συκοφαντεί τον τόπο μας, αλλά αντίθετα αναδεικνύει την αποφασιστικότητά μας να υπερασπίσουμε την ταυτότητα και το μέλλον του τόπου μας.
Πείθει όλο και περισσότερους -που ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε ήπιες τουριστικές επιχειρήσεις- πως η περιοχή μας δεν θα χάσει τον χαρακτήρα της και πως όσο υπάρχουν κάτοικοι που αντιστέκονται δυναμικά, ο τόπος θα παραμείνει ζωντανός και δεν θα καταντήσει ποτέ η φτηνή χωματερή της Αθήνας.

Καλούμε όλους τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων να συστρατευθούν στον αγώνα αυτό και να βάλουν ένα οριστικό τέλος στα -κυριολεκτικά βρώμικα- σχέδια που κάποιοι έχουν κάνει για τον Δήμο μας, αγνοώντας την θέλησή μας.
Και το πρώτο βήμα στην προσπάθεια αυτή είναι -εκ των πραγμάτων- να αποτρέψουμε την εγκατάσταση των αποθηκών τοξικών χημικών ουσιών στο Σουσάκι.
Και θα το πετύχουμε μόνο αν όλοι μαζί ενωμένοι και αποφασισμένοι αγωνιστούμε, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο όχι μόνο την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, αλλά και μια παρακαταθήκη πάνω στην οποία θα βασίζονται και οι επόμενες γενιές για να υπερασπιστούν τον τόπο τους, όποτε κι αν προκύψει τέτοια ανάγκη.

Για ένα πράγμα είμαστε βέβαιοι:
Τα χημικά δεν θα εγκατασταθούν στον Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ του
ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μπραβο σας παιδια ,ειμαστε διπλα σας ,αλλα ανησυχω δεν βλεπω πλεον δυναμικες κινητοποιησεις ,περιμενουμε καποια απαντηση ? και γιατι την καθυστερουν ?
    καλο βραδυ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog