Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Ομαλά η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου

- Advertisement -

Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται
η μεγάλη έξοδος των εκδρομών του Δεκαπενταύγουστου. Από νωρίς το πρωί το αδιαχώρητο επικρατεί στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση και στο λιμάνι της Ραφήνας, με τα εισιτήρια για τους δημοφιλείς προορισμούς να έχουν εξαντληθεί.
Σύμμαχος των εκδρομέων, ο καλός καιρός με τους ανέμους στο Αιγαίο να μην ξεπερνούν τα 7 Μποφόρ. Για το τριήμερο η ΕΜΥ προβλέπει γενικά αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας από τα δυτικά.
Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 29 δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά -πλην Αργοσαρωνικού- και 17 από τη Ραφήνα, ενώ για την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου έχουν ανακοινωθεί 27 αναχωρήσεις πλοίων από τον Πειραιά, 15 από τη Ραφήνα και 8 από το Λαύριο.
Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν από το λιμάνι του Πειραιά, συνολικά 70 δρομολόγια πλοίων για τα νησιά του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού, ενώ αναχώρησαν 28.168 επιβάτες, 4016 Ι.Χ. αυτοκίνητα, 722 φορτηγά και 1291 δίκυκλα.
Το Λιμενικό συμβουλεύει όσους πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μιάμιση ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω της αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.
Σημειώνεται ότι στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, υπάρχει όλο το 24ωρο προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας.
Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας

Tην ίδια ώρα, αυξημένη αναμένεται και η κίνηση στις εθνικές οδούς, με την Τροχαία σε επιφυλακή. Σε ισχύ τίθενται από σήμερα έκτακτα μέτρα τόσο στο εθνικό δίκτυο όσο και τους οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου Αττικής, καθώς επίσης στους δρόμους που οδηγούν σε λιμάνια, σταθμούς ΟΣΕ και υπεραστικών λεωφορείων, αεροδρόμια κτλ.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων σε τμήματα Εθνικών Οδών ισχύει την:

Παρασκευή (12.8.2011) Ώρες 16:00- 22:00 ρεύμα εξόδου

Δευτέρα (15.8.2011) Ώρες 16:00 – 23:00 ρεύμα εισόδου

Παρασκευή (19.8.2011) Ώρες 16:00 – 21:00 ρεύμα εξόδου

Κυριακή (21.8.2011) Ώρες 15:00 – 22:00 ρεύμα εισόδου

To πρόγραμμα της πολιτικής ηγεσίας
Στον Ιερό Ναό Παναγίας των Ξένων στην Πρέβεζα θα μεταβεί τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, θα εκπροσωπήσει την ίδια μέρα τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση στην Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τήνο.
Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, θα βρεθεί στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου, (Παναγίτσα Παλαιού Φαλήρου), όπου θα παρακολουθήσει την πανηγυρική θεία λειτουργία.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog