Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σαν σήμερα: Το τροχαίο που σημάδεψε τους Ολυμπιακούς του 2004

- Advertisement -

Ήταν 12 Αυγούστου του 2004, παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, όταν πέφτουν θύματα τροχαίου οι αθλητές του στίβου, Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου…
Η μεγάλη στιγμή για την Έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν κοντά. Όλοι περίμεναν την Ελλάδα να φιλοξενήσει και πάλι τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να δει τους αθλητές της να την κάνουν περήφανη. 

 
Οι αθλητές του στίβου, Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου-μαζί με τον προπονητή τους, Χρήστο Τζέκο- εμπλέκονται σε τροχαίο ατύχημα, ενώ είχαν κληθεί να περάσουν από έλεγχο ντόπιγκ. Μεταφέρονται στο ΚΑΤ την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.
 
Δύο αθλητές που είχαν τεράστιες πιθανότητες να διακριθούν. Ο ένας μάλιστα, ο Κώστας Κεντέρης, είναι και το φαβορί να είναι ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος της Ολυμπιακής Φλόγας. Όλα αυτά πριν το απόγευμα της 12ης Αυγούστου του 2004. 
 
Ενώ όλα είχαν μπει στην τελική ευθεία για τη μεγάλη στιγμή, σκάει σαν «βόμβα» η είδηση του τροχαίου των Κεντέρη-Θάνου. Και οι δύο μεταφέρονται στο ΚΑΤ.
 
Η Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, ύστερα από πληροφορίες που έλαβε από το Συντονιστικό Όργανο Τομέα Υγείας, Κεντέρης και Θάνου μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα, καθώς είχαν πέσει θύματα τροχαίου.
 
Ωστόσο, εξαιτίας της μη παρουσίας του από τον έλεγχο ντόπινγκ που έπρεπε να περάσουν ήταν η αιτία της κλήσης στο Πειθαρχικό, με την Τροχαία, διενεργείται προανάκριση για το τροχαίο.
 
Όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΟΕ, η πρώτη κλήση για τον έλεγχο αντιντόπινγκ ήταν στις 15:00 το μεσημέρι, ενώ αυτή στις  19:30 ήταν η δεύτερη.
 
Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα, μία ημέρα πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, δύο από τους πιο επιτυχημένους αθλητές του στίβου να μη συμμετέχουν. 
 
Τελικά τελευταίος λαμπαδηδρόμος ήταν ο Νίκος Κακλαμανάκης, ο οποίος νωρίτερα είχε σπεύσει να μεταφέρει τα περαστικά του. 
 
Η ιστορία αυτή δεν έχει λήξει ακόμα και σήμερα παρ’ ότι έχουν περάσει επτά χρόνια από τότε.
sday.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog