Σε δημοσίευμα των THE NEW YORK TIMES,

ο αρθρογράφος φιλοξενεί δηλώσεις και απόψεις Γερμανών οικονομολόγων. Το συμπέρασμα ή καλύτερα το μήνυμα που περνάει το δημοσιευμένο κείμενο είναι πως η Γερμανία δεν θα έλεγε όχι στην αποχώρηση της χώρα μας από το ΕΥΡΩ ενώ είναι και ένα σενάριο που καθημερινά κερδίζει και περισσότερους φίλους στο εσωτερικό της Γερμανίας.

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά γράφει, ο Οτμαρ Ισσινγκ, πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ παραδέχτηκε πρόσφατα πως: “οι Έλληνες μπούχτισαν με τους Γερμανούς και οι Γερμανοί με τους Έλληνες. Πρόκειται για μία σχέση που ποτέ δεν ήταν ιδιαιτέρως καλή, ενώ και οι Έλληνες που θέλουν την επιστροφή της χώρας στη ΔΡΑΧΜΗ δεν είναι και λίγοι”.
Ακολουθούν μερικές μόνο από τις πολλές απαξιωτικές για τη χώρα μας απόψεις των Γερμανών οικονομολόγων:
“Αν βρισκόμασταν όλοι μαζί σε μια σκηνή ή σε μία σωστική λέμβο και η τροφή και το νερό δεν έφτανε για όλους τότε ο πρώτος που θα έπρεπε να πέσει στο νερό θα ήταν η Ελλάδα”.
“Η Ελλάδα, θα έπρεπε να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη για το καλό το δικό της αλλά και της ευρωπαϊκής ηπείρου”.
“Το να συνεχίζει να ρίχνει κανείς χρήμα στην Ελλάδα, απλώς μειώνει το κίνητρο της χώρας να ξανακτίσει την οικονομία της, ενώ μετατρέπει την Ευρώπη σε μια Ενωση μεταφοράς κεφαλαίων, όπου οι ισχυρές χώρες προσφέρουν δεκανίκια στις ασθενέστερες”.
“Αν μια χώρα δεν συμμορφώνεται με τους όρους που συμφώνησε, δεν θα πρέπει να λάβει περαιτέρω βοήθεια”.
Αναφορά περί εξόδου από την Ευρωζώνη, γίνεται από Γερμανούς οικονομολόγους και για άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Ιταλία.
Αυτό που ωστόσο δεν ρώτησε κανείς τους Γερμανούς οικονομολόγους είναι γιατί δεν αποχωρούν οι ίδιοι από την Ε.Ε ώστε να σταματήσουν να πληρώνουν τα “σπασμένα” του Ευρωπαϊκού Νότου;
GEOPOLITICS & DAILY NEWS