Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ελλάδα – Βοσνία: 87 – 62

- Advertisement -

Αν το φιλικό με τη Βοσνία ήταν εκτός των άλλων ένα τεστ για την πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, η Εθνική το πέρασε με άριστα…

Η ομάδα του Ηλία Ζούρου συνέτριψε με 87-62 την πρώτη κατά σειρά της αντίπαλο στην ερχόμενη διοργάνωση (31/8) κάνοντας μία ακόμη πολλά υποσχόμενη εμφάνιση. Πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, πρώτος σκόρερ ο Φώτσης με 15. Τελευταίο τεστ για το τουρνουά του Ρίμινι την Κυριακή με την Ιταλία (21:45).

Με τον Φώτση οδηγό

Η Εθνική ξεκίνησε τον αγώνα με πεντάδα τους Ξανθόπουλο, Ζήση, Παπανικολάου, Φώτση και Μπουρούση. Τα πρώτα λεπτά του αγώνα θύμισαν το ποδοσφαιρικό φιλικό των δύο ομάδων την Τετάρτη στο Σαράγεβο (0-0). Πολλά λάθη, αστοχία και κακό θέαμα συνέθεταν το σκηνικό. Η Βοσνία πέτυχε το πρώτο καλάθι του αγώνα και η ελληνική ομάδα χρειάστηκε τέσσερα λεπτά για να πάρει μπρος. Με την ώθηση που της έδωσε ένα τρίποντο και φάουλ του Φώτση και τον «μπάτμαν» να πετυχαίνει 9 πόντους, η Εθνική «έτρεξε» ένα σερί 13-0 (13-2). Η Βοσνία εκμεταλλευόμενη ένα «νεκρό» τρίλεπτο της Ελλάδας βρήκε ευκαιρία να πλησιάσει στο -5 (14-9), αλλά με τον Μπουρούση να αποτελεί άξιο συμπαραστάτη του Φώτση στην επίθεση η Εθνική έκλεισε το δεκάλεπτο με διψήφια διαφορά (21-11).

Τα πρόσωπα άλλαξαν, αλλά το αποτέλεσμα… ίδιο

Παρά τις πολλές αλλαγές από τον Ηλία Ζούρο, ο ρυθμός σε άμυνα και επίθεση δεν χάθηκε. Με πλουραλισμό στο σκοράρισμα, τους Σλούκα και Ξανθόπουλο εξαιρετικούς στα οργανωτικά τους καθήκοντα, απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ (17-7 στο ημίχρονο, χωρίς κανένα χαμένο αμυντικό) κι έχοντας «κλειδώσει» το βαρύ πυροβολικό της Βοσνίας, Μίρζα Τελέτοβιτς, η Εθνική αύξανε συνεχώς την υπέρ της διαφορά. Το 27-18 μετά από τρία λεπτά στη δεύτερη περίοδο έγινε με δέκα αναπάντητους πόντους 37-18 και το ημίχρονο έκλεισε με το επιβλητικό και κατατοπιστικό για την εικόνα του αγώνα 41-25.

Γκάζι και… φύγαμε

Το δεύτερο μέρος άρχισε όπως το πρώτο. Η Βοσνία «χτύπησε» πρώτη, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να… αγριέψει την Εθνική που απάντησε με ένα σερί 7-0 (5π. από τον Παπανικολάου) ξεπερνώντας για πρώτη φορά το φράγμα του +20 (48-27). Δίχως να εντυπωσιάζει στην επίθεση, αλλά με μόνιμη αφετηρία την άμυνά της η ελληνική ομάδα συνέχιζε να κυριαρχεί στο παρκέ κι έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με πρωταγωνιστή τον Σλούκα και σκορ 69-44.

Χωρίς οίκτο

Θα περίμενε κανείς η Εθνική να «φρενάρει» στην τελευταία περίοδο, αλλά αυτό δεν έγινε. Η διαφορά εκτοξεύτηκε στους τριάντα (74-44), καθώς οι αλλαγές του Ηλία Ζούρου και οι δοκιμές του σε σχήματα και πρόσωπα δεν επηρέαζαν αρνητικά την ομάδα του απέναντι στους πελαγωμένους Βόσνιους. Το τελικό σκορ, 87-62 απλώς έδωσε έναν ακόμη λόγο αισιοδοξίας για την πορεία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ, αφού παρά τα προβλήματα και τις απουσίες, η «επίσημη αγαπημένη» αποδεικνύει πως αν μη τι άλλο θα είναι ανταγωνιστική στα γήπεδα της Λιθουανίας.

* Εκτός δωδεκάδας έμειναν οι Μάντζαρης, Χαραλαμπίδης, Πατ Καλάθης, καθώς και ο ανέτοιμος Νικ Καλάθης.

Δεκάλεπτα: 21-11, 41-25, 69-44, 87-62.

Ελλάδα: Βασιλειάδης 4, Μπουρούσης 9, Ζήσης 2, Ξανθόπουλος 5, Φώτσης 15 (5 ριμπ.), Παπανικολάου 10, Μαυροειδής 2, Κουφός 13 (9 ριμπ.), Καϊμακόγλου 11 (7 ριμπ.), Σλούκας 12, Μπράμος 4 (δεν χρησιμοποιήθηκε μόνο ο Ίαν Βουγιούκας).

Βοσνία: Γκόρντιτς 7, Νέσοβιτς 2, Ίκονιτς 4, Μπάβτσιτς 3, Κικάνοβιτς 12, Τελέτοβιτς 7, Κάπελαν 8, Τζέντοβιτς 4, Μπαϊράμοβιτς 2, Χότζιτς 5, Ντόμερκαντ 8.

sport-fm.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog