Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός: Τι το ήθελε το φιλικό; Ξινό του βγήκε…

- Advertisement -

Αν ο Ερνέστο Βαλβέρδε με κάποιον τρόπο μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, πολύ δύσκολα θα έδινε την συγκατάθεσή του για την διεξαγωγή του φιλικού του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα (0-0) στους «Ζωσιμάδες»….

Εκτός του ότι οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ένα από τα χειρότερα παιχνίδια τους στην προετοιμασία, ο Ισπανός τεχνικός είδε μόλις στο 12ο λεπτό τον Αριέλ Ιμπαγάσα να αποχωρεί εσπευσμένα από το γήπεδο με πρόβλημα στο γόνατο(ενόχληση στον έσω πλάγιο και στον έσω μηνίσκο του αριστερού γόνατου), προκαλώντας ανησυχία στο ιατρικό τιμ.

Ο Αργεντινός έδωσε την θέση του στον Φέισα και αναμένεται άμεσα να κάνει μαγνητική για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του. Οι Πειραιώτες έχασαν πολύ νωρίς τον… οργανωτή τους και έτσι σε ολόκληρο το παιχνίδι η έλλειψη εμπνεύσεων και το πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι ήταν ολοφάνερα. Το παθητικό παιχνίδι του ΠΑΣ που είχε παραταχθεί από τον Ντεμόλ με πολύ «σφιχτή» μεσαία γραμμή δεν άφηνε διαδρόμους στον Ολυμπιακό ούτε και στο δεύτερο ημίχρονο που πέρασαν στο ματς Μιραλάς, Γέστε, Φετφατζίδης και Φουστέρ. Στους διακριθέντες από τους γηπεδούχους Πάντος, Μπεσέρα, Κεϊτά και Φέγκρους.

Θετικά στοιχεία από τον Φέισα που έπαιξε μπροστά από τους στόπερ και με τις τοποθετήσεις και τις μεταβιβάσεις του έδειξε ότι γνωρίζει την θέση χωρίς όμως να κάνει κάτι το… ιδιαίτερο.

Ο Ολυμπιακός εντόπισε το πρόβλημα του Βάντερσον από αριστερά στην άμυνα του ΠΑΣ και επιχειρούσε να παίξει με τον Χαβίτο, τις περισσότερες φορές.

Πριν καλά καλά οι δύο ομάδες βρουν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο, ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του καθώς είδε στο 11ο λεπτό τον Ιμπαγάσα να… χωλαίνει. Ο Αργεντινός αποχώρησε αμέσως λόγω ενόχλησης στο γόνατο από το ματς προκειμένου να μην επιδεινωθεί η κατάστασή του και στην θέση του πέρασε ο Φέισα.
Ο Σέρβος φάνηκε ότι χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί αν και οι επαφές του με την μπάλα ήταν πολύ καλές. Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς τον «Κάνιο» στο παιχνίδι είχαν πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι. Η πλειοψηφία των προσπαθειών γίνονταν από δεξιά εκεί όπου είχε… διαγνωστεί το πρόβλημα του Βάντερσον στο μαρκάρισμα του Χαβίτο.
Ακόμα και έτσι όμως, η μπάλα δεν έφτανε με τίποτα στον Πάντελιτς, που έπαιζε στην κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού και είναι χαρακτηριστικό ότι οι Πειραιώτες δεν έκαναν κάποια ουσιαστική φάση. Από την άλλη μεριά, ο ΠΑΣ, είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο με πολύ «σφιχτή» διάταξη στη μεσαία γραμμή. Στο 41ο λεπτό ωστόσο θα μπορούσε να έχει φτάσει στο γκολ με τον Πάντο που έφυγε απέναντι από τον Δασκαλάκη και πλάσαρε εύστοχα, γκολ όμως που δεν μέτρησε καθώς υπήρχε λανθασμένα υπόδειξη για οφσάιντ.

Το 0-0 έμεινε μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου το οποίο ήταν κακό ποιοτικά, χωρίς ευκαιρίες και ρυθμό.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός έκανε δέκα μαζεμένες αλλαγές. Μπήκαν οι Μέγερι, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Μιραλάς, Γκρμπιτς, Φετφατζίδης, Γέστε, Φουστέρ και Ποτουρίδης αντί των Δασκαλάκη, Μανιάτη, Παπάζογλου, Μαρκάνο, Βαλεριάνου, Ουρτάδο, Χαβίτο, Ριέρα, Κάταϊ και Πάντελιτς. Ο Γέστε αγωνίστηκε σε ρόλο αντι-Ιμπαγάσα αλλά οι «ερυθρόλευκοι» εξακολουθούσαν να μην μπορούν να φτιάξουν φάσεις.
Η είσοδος του Φούστερ και οι σωστές πάσες του Φέισα ανέβασαν τα ποσοστά κατοχής του Ολυμπιακού αλλά ως εκεί. Ο Φετφατζίδης με τον Γκρίμπιτς άλλαζαν θέσεις στις πτέρυγες χωρίς όμως να καταφέρουν να κάνουν κάτι ιδιαίτερο προς την εστία του Φέγκρους. Την μεγάλη ευκαιρία του αγώνα την είχε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Στο 71ο λεπτό ο Μπεσέρα εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή με φάλτσο και ο Μιχαήλ σηκώθηκε στο δεύτερο δοκάρι, πήρε την κεφαλιά αλλά αστόχησε από κοντά.

Οι αλλαγές στις πτέρυγες με τους Γκρίμπιτς και Φετφατζίδη, δεν άνοιξε διαδρόμους στην άμυνα του ΠΑΣ που όταν έβρισε χώρο έφευγε ωραία στις αντεπιθέσεις αλλά είχε πρόβλημα στην τελική πάσα. Το τελικό 0-0 αντικατοπτρίζει απόλυτα την εικόνα ενός αγώνα που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ντεμόλ): Φέγκρους, Πάντος, Βάντερσον, Μπουζίντ, Κεϊτά, Λίλα, Πατσατζόγλου, Ντε Βισέντι, Κώτσιος, Τζάνης, Μπακαγιόκο

Στον πάγκο: Κηπουρός, Οικονόμου, Χουτ, Γεωργίου, Μιχαήλ, Μπεσέρα, Ανδράλας, Βίλα, Τζημόπουλος, Κουέβας, Τσάνης

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Δασκαλάκης, Μανιάτης, Παπάζογλου, Ιμπαγάσα (16΄ Φέισα), Πάντελιτς, Ριέρα, Χαβίτο, Βαλεριάνος, Κάται, Μαρκάνο, Ουρτάδο

Στον πάγκο: Μέγερι, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Μιραλάς, Γκριμπίτς, Φετφατζίδης, Γέστε, Φουστέρ, Ποτουρίδης

sport-fm.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog