Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η αναπαράσταση του μακελιού στην Νορβηγία

- Advertisement -

Η νορβηγική αστυνομία μετέφερε τον Αντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ στο νησί Ουτόγια για την αναπαράσταση της επίθεσης που εξαπέλυσε πριν από τρεις εβδομάδες σκοτώνοντας 69 ανθρώπους…

Σε μία από τις φωτογραφίες από την αναπαράσταση, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα VG, ο 32χρονος Μπράιβικ, ο οποίος έχει ομολογήσει την πράξη του, έχει πάρει τη θέση σκοπευτή και φαίνεται να στοχεύει κάποιον που προσπαθεί να απομακρυνθεί κολυμπώντας.

Η φρίκη της τραγωδίας ζωντάνεψε…

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η αναπαράσταση έγινε χθες Σάββατο.

Η εφημερίδα έγραψε ότι ο Μπράιβικ φρουρείτο από ένοπλους αστυνομικούς και φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και κόκκινο πουλόβερ, ενώ είχε ελεύθερα μόνο τα χέρια του για τις ανάγκες της αναπαράστασης που διήρκεσε οκτώ ώρες.

Το νησί παραμένει κλειστό για τους επισκέπτες από τις 22 Ιουλίου που εκδηλώθηκε η επίθεση, η οποία ακολούθησε την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Οσλο με οκτώ νεκρούς–επίσης έργο του Μπράιβικ.

Τα θύματα της επίθεσης στο νησί συμμετείχαν σε θερινή κατασκήνωση που διοργανώνει κάθε χρόνο η νεολαία του νορβηγικού Εργατικού Κόμματος, το οποίο ο Μπράιβικ κατηγορούσε σε μανιφέστο του επειδή προωθεί την πολυπολιτισμικότητα.

Τα περισσότερα θύματα στο νησί ήταν έφηβοι ή 20αρηδες και κάποια από αυτά πυροβολήθηκαν ενώ κολυμπούσαν για να γλιτώσουν.

Δείτε ένα slideshow από την αναπαράσταση: 



- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog