Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ρεάλ Μπαρτσελόνα 2-2. Δείτε τα γκολ

- Advertisement -

Στην καρδιά του Αυγούστου και με την ατμόσφαιρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι ακόμη βαριά από την οσμή των σκανδάλων, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα μας ταξίδεψαν στο χρόνο κι έδειξαν πως και φέτος υπάρχει τρόπος να δούμε πραγματική μπάλα. Ισόπαλος 2-2 ο πρώτος τελικός του ισπανικού σούπερ καπ και ανοιχτοί λογαριασμοί εν όψει της ρεβάνς του «Καμπ Νου». Καλύτερη η «βασίλισσα», καθάρισαν τα αστέρια για τους «μπλαουγκράνα»…

Οι Μαδριλένοι άνοιξαν το σκορ στο 13’ με τον Εζίλ και για 35 λεπτά είχαν τον απόλυτο έλεγχο απέναντι στους «μπλαουγκράνα» που ξεκίνησαν με πολλές απουσίες. Τα υπέροχα γκολ των Βίγια (36’) και Μέσι (45’) γύρισαν το ματς, αλλά το τέρμα του Τσάμπι Αλόνσο διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Από ένα πέναλτι ζήτησε και μάλλον δικαιούταν κάθε ομάδα σε ανατροπή του Ρονάλντο από τον Βαλντές και του Πέδρο από τον Μαρσέλο στο τέλος.

Την Τετάρτη στις 24:00 το δεύτερο παιχνίδι, όπου ενδέχεται να αγωνιστεί και ο Σεσκ Φάμπρεγας για την Μπαρτσελόνα, η μεταγραφή του οποίου ανακοινώθηκε στο ημίχρονο!

Τα σημάδια έδειχναν Ρεάλ Μαδρίτης. Γηπεδούχος, με σχεδόν πλήρη σύνθεση και πεινασμένη για να πάρει εκδίκηση για τα περσινά, απέναντι σε μια Μπαρτσελόνα με περίπου πειραματική ενδεκάδα, η «βασίλισσα» μπήκε αποφασισμένη στο γήπεδο. Από την αρχή οι παίκτες του Μουρίνιο, ο οποίος ξεκίνησε με εκείνους που αγωνίστηκαν σ’ εκείνο το εφιαλτικό 5-0, πήραν τον έλεγχο του αγώνα και αφού προειδοποίησαν στο 9’ με την κεφαλιά του Μπενζεμά, άνοιξαν το σκορ τέσσερα λεπτά αργότερα χάρη σε ατομική ενέργεια του Γάλλου και πλασέ του Εζίλ.

Για 35 λεπτά ο φωτεινός πίνακας του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» αποτύπωνε την εικόνα του αγώνα, που συμπυκνωνόταν στο 1-0 υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Κεντίρα και Τσάμπι Αλόνσο έκαναν κουμάντο στο χώρο του κέντρου, Ράμος και Μαρσέλο περιόριζαν τους Σάντσες και Βίγια, ενώ ο Μέσι βρισκόταν σε άλλο γήπεδο. Κι όμως, αυτή η αγνώριστη Μπαρτσελόνα χρειάστηκε μόλις δύο στιγμές για να χτυπήσει και να γυρίσει το ματς.

Ένα φανταστικό σουτ του Βίγια και μια υπέροχη ατομική ενέργεια του Μέσι σε ένα δεκάλεπτο έφεραν τούμπα το παιχνίδι και «πάγωσαν» καλοκαιριάτικα το «Μπερναμπέου».

Το δεύτερο μέρος εκτυλίχτηκε σε παράδεισο και κόλαση για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος ήταν με διαφορά ο πλέον ενθουσιώδης και ενεργητικός παίκτης του γηπέδου, όμως η ατυχία, ο Βαλντές αλλά και η… κάψα του να μπει το ονοματάκι του στον πίνακα των σκόρερ του στέρησαν ένα γκολ που θα έδινε στη Ρεάλ Μαδρίτης μικρό έστω προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς και παράλληλα για τον ίδιο θα ήταν το 100ό σε 112 -συνολικά- εμφανίσεις με τη «βασίλισσα».

Αν και καλύτερη από την Μπαρτσελόνα και σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με την περασμένη χρονιά, η Ρεάλ αρκέστηκε τελικά στο 2-2 που διαμόρφωσε νωρίς στο δεύτερο μέρος ο Τσάμπι Αλόνσο. Αποτέλεσμα που σίγουρα αφήνει ευχαριστημένους τους Καταλανούς, οι οποίοι έχοντας ενδεχομένους κάποιους από τους Πουγιόλ, Πικέ, Τσάβι, Μπουσκέτς, Πέδρο από την αρχή στη βασική ενδεκάδα (κάτι που δεν έγινε απόψε), αποκτούν και τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τίτλου.

Σε ακόμη ένα “clasico” δεν έλλειψαν τα νεύρα και τα σκληρά μαρκαρίσματα, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο ο διαιτητής είπε “όχι” σε διαμαρτυρίες για πέναλτι. Πρώτα ο Ρονάλντο ανατράπηκε από τον Βαλντές και λίγο αργότερα ο Πέδρο από τον Μαρσέλο. Και στις δύο περιπτώσεις οι φωνές ήταν δικαιολογημένες αφού φαίνεται να υπάρχει παράβαση.

sport-fm.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog