Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κόρινθος: Αύριο στις 19:30 η παράδοση των 2 Κούρων

- Advertisement -
Η άφιξη των Δίδυμων Κούρων της Τενέας είναι γεγονός. Ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, με ιδιαίτερη αξία για τον τόπο της Κορινθίας, αύριο Τρίτη16 Αυγούστου…

Τα δύο μοναδικής αρχαιολογικής αξίας αγάλματα βρίσκονται ήδη, από τις 8 Αυγούστου, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και η ΛΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σας προσκαλούν στην επίσημη παράδοση των δύο κατασχεθέντων Κούρων που προέρχονται από την Κλένια Κορινθίας. Η παράδοση θα γίνει από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο αύριο Τρίτη 16 Αυγούστου 2011 και ώρα 19:30 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου.

Με την κίνηση αυτή, σφραγίζεται και τυπικά μια πολύμηνη προσπάθεια σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο για την επιστροφή των Δίδυμων Κούρων στο φυσικό, ιστορικό τους χώρο. Γεγονός που θα ενισχύσει την πολιτιστική φυσιογνωμία της Κορινθίας και θα αναδείξει την ευρύτερη περιοχή σε ιστορικό, πολιτιστικό και τουριστικό πόλο, με σημαντικές συνέπειες και για την οικονομική της ανάπτυξη. Παράλληλα θα συμβάλλει και στην άσκηση πίεσης για την δημιουργία ενός σύγχρονου αρχαιολογικού μουσείο στον τόπο μας.

pietris.wordpress.com

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog