Μήνυμα του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, από τη Σκιάθο…

«Οι κόποι του ελληνικού λαού σήμερα πιάνουν τόπο. Όχι μόνο θα αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες της κρίσης, αλλά δίνουμε και προοπτική, ελπίδα», τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην προσπάθεια συνέχισης των μεγάλων αλλαγών για να μπορέσει η Ελλάδα να στέκεται γερά στα δικά της πόδια.

Από τη Σκιάθο, όπου χθες προσκύνησε στην ιερά Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία και τη λιτάνευση ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας και στη δήλωση που έκανε αμέσως μετά υπογράμμισε: «Γιορτάζουμε την Παναγία, την Κοίμηση της Θεοτόκου. Εδώ, στο νησί του Παπαδιαμάντη, που τιμά τα 100 χρόνια από τον θάνατό του. Εδώ, στη Μονή της Ευαγγελιστρίας, όπου – η ιστορία λέει – υφάνθηκε και υψώθηκε η πρώτη γαλανόλευκη σημαία για τον Απελευθερωτικό Αγώνα του Ελληνισμού, την Εθνική μας Παλιγγενεσία.

Εμπνεόμαστε, αντλούμε δύναμη από την ιστορία και την παράδοσή μας.

Και ξέρουμε ότι οι κόποι του Ελληνικού λαού σήμερα πιάνουν τόπο.

Όχι μόνο θα αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες της κρίσης, αλλά δίνουμε και προοπτική, ελπίδα, δημιουργούμε τις βάσεις για μια κοινωνία δικαίου, για μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της αυτοπεποίθησης.

Και όπως έλεγε ο Παπαδιαμάντης «αν βρισκόμαστε στενά ας κοιτάξουμε και γύρω μας».

Έτσι και η διεθνής κρίση επιβεβαιώνει όλο και περισσότερο, ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις μεγάλες αλλαγές, ώστε η Ελλάδα να μπορεί να στέκεται γερά στα δικά της πόδια.

Αξιοποιώντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, τις ομορφιές του τόπου μας, την δημιουργικότητα του Έλληνα. Για ανάπτυξη που εγγυάται ελπίδα, δουλειές για την νέα γενιά και δικαιοσύνη για όλους.

Σε αυτήν την προσπάθεια είμαστε αφοσιωμένοι.

Είναι προσπάθεια όλων μας.

Μια διαρκής πορεία για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, σε όλες τις Ελληνίδες».

Ο κ. Παπανδρέου έφτασε στην ιερά Μονή μαζί με τη σύζυγο του Άντα. Οι πιστοί τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα, έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι και αντάλλαξε μαζί τους ευχές για την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ