Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η ζωή μας αποκτά ξανά ποδοσφαιρικό νόημα.

- Advertisement -

Το Champions League επιστρέφει, με την Άρσεναλ να φιλοξενεί την Ουντινέζε, στη «μάχη» που θα δώσει -χωρίς τον Σεσκ Φάμπρεγκας, που αποτελεί παρελθόν- για να μπει στους ομίλους της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής διοργάνωσης…

Τβέντε-Μπενφίκα, Λιόν-Ρουμπίν Καζάν, ΜΠΑΤΕ-Στούρμ Γκρατς και Κοπεγχάγη-Βιτόρια Πλζεν οι υπόλοιποι αγώνες της ημέρας.

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη όλων των ματς από το www.sport-fm.gr.

Άρσεναλ (Α. Βενγκέρ):Στσέζνι, Σανιά, Βερμάλεν, Κοσιελνί, Ροσίτσκι, Γουόλκοτ, Ράμσεϊ, Σονγκ, Ζερβίνιο, Γκιμπς, Σαμάκ

Στον πάγκο: Φαμπιάνσκι, Τσάμπερλεν, Tζουρού, Αρσάβιν, Τζένκινσον, Φριμπόνγκ, Μπέντνερ

Ουντινέζε (Φ. Γκουιντολίν): Χαντάνοβιτς, Ίσλα, Λαρανγκέιρα, Μπαντού, Ντι Νατάλε, Νιούτον, Μπενάτια, Ασαμόα, Έκστραντ, Αρμέρο, Πίντσι

Στον πάγκο: Μπελάρντι, Ντένις, Βίντρα, Αμπντί, Πασκουάλε, Ντουμπάι, Φαμπρίνι

Non-Champions Group

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ

Το απόλυτο ρεκόρ των οκτώ συνεχών προκρίσεων στους ομίλους του Champions League κινδυνεύει να χάσει η Άρσεναλ κόντρα την Ουντινέζε, σε δύο ομάδες «τραυματισμένες» μεταγραφικώς από την Μπαρτσελόνα. Στο πιο δύσκολο τεστ που έχει να δώσει ο Αρσέν Βενγκέρ μέχρι στιγμής, η σκληροτράχηλη ομάδα του Φραντσέσκο Γκουιντολίν προβάλει ως αντίπαλος που προκαλεί ανησυχίες.

Η μετακόμιση του Σεσκ Φάμπρεγκας στην Μπαρτσελόνα μένει να φανεί τι σημάδια έχει αφήσει στο «κορμί» των Λονδρέζων, οι οποίοι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους ούτε τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι, αφού ο Ολλανδός στράικερ είναι τιμωρημένος από την περσινή αποβολή του κόντρα στην Μπαρτσελόνα, αλλά και τον Σαμίρ Νασρί, που βρίσκεται ένα βήμα προ της εξόδου από το «Έμιρεϊτς». Γουίλσιρ και Ντιαμπί είναι τραυματίες και ο Βενγκέρ ψάχνει λύσεις.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, οι «μπλαουγκράνα» έκαναν κι εκεί τη ζημιά τους αφού πήραν το μεγάλο αστέρι, Αλέξις Σάντσες, ενώ η Βιγιαρεάλ είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Κρίστιαν Σαπάτα. Ωστόσο, ο Γκουιντολίν στηρίζει πολλά στον Αντόνιο Ντι Νατάλε, αλλά και το αποτελεσματικότατο 3-4-3 του.

*Έντεκα νίκες, οκτώ ισοπαλίες και έξι ήττες είναι ο απολογισμός των 25 αναμετρήσεων της Άρσεναλ με ιταλικούς συλλόγους, τη στιγμή που ο προπονητής των «φριουλιάνι» έχει 3-1-3 κόντρα σε Άγγλους. Οι δύο ομάδες ωστόσο δεν έχουν συναντηθεί ποτέ σε ευρωπαϊκά Κύπελλα.

ΤΒΕΝΤΕ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ

Καλύτερη τύχη κόντρα στην Μπενφίκα από αυτή που είχε σε προηγούμενες χρονιές απέναντι σε πορτογαλικούς συλλόγους σε προκριματικούς αγώνες για το Champions League ελπίζει η Τβέντε. Η ολλανδική ομάδα είχε αποκλειστεί την περίοδο 2009-2010 από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας με δύο ισοπαλίες, 0-0 εκτός και 1-1 εντός. Από τότε μέχρι σήμερα βέβαια, μόνο οι Βίσγκερχοφ, Ντούγκλας, Μπράμα, Ρουίς και Μπόσχκερ έχουν παραμείνει στο σύλλογο.

Η Τβέντε έχει ήδη χάσει τον Τεό Γιάνσεν μέσα στο καλοκαίρι και είναι πολύ κοντά στο να «χαθεί» και ο Μπράιαν Ρουίς, δύο από τα βασικότερα στελέχη της ομάδας την περασμένη σεζόν. Οι «αετοί» από την πλευρά τους, πήραν τα χρήματα από τις πωλήσεις των Νταβίντ Λουίς και Φάμπιο Κοεντράο και τα επένδυσαν σε παίκτες όπως ο Ζοάν Καπντεβίγια, Νεμάνια Μάτιτς και Εντουάρντο.

*19 αναμετρήσεις με ρεκόρ 7ν.-7ισ.-5ητ. μετράει η Μπενφίκα κόντρα σε ολλανδικούς συλλόγους.

ΛΙΟΝ-ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ

Το υψηλό εμπόδιο της Ρούμπιν Καζάν καλείται να υπερκεράσει η Λιόν, αν θέλει να κάνει 12 τις συνεχείς παρουσίες της στη φάση των ομίλων του Champions League, την ώρα που οι Ρώσοι πάνε για το χατ-τρικ συνεχών παρουσιών.

Το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο θα κάνει το βράδυ της Παρασκευής ο Ρεμί Γκαρντ, έχοντας ωστόσο μερικά προβλήματα τραυματισμών να αντιμετωπίσει. Ο Γκουρκίφ παραμένει εκτός μάχης, μαζί με τους δύο μέσους, Έντερσον και Πιάνιτς. Δύσκολο να ξεκινήσει είναι και ο νεοαποκτηθείς Μπακαρί Κονέ.

Πολύ καλύτερα είναι τα πράγματα για τον Κούμπαν Μπερντίγιεφ, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα, στην πρώτη του αναμέτρηση με γαλλική ομάδα. Με «όπλα» τους Σαλβατόρε Μποκέτι και Γκοκντενίζ Καραντενίζ θα προσπαθήσει να κερδίσει την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για τρίτη συνεχή φορά.

*Επτά σερί εκτός έδρας αγώνες χωρίς νίκη μετρούσε η Ρούμπιν Καζάν, μέχρι το 2-0 του προηγούμενου γύρου κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου.

*Μόλις δύο ήττες μετράει στα τελευταία 18 εντός έδρας ματς της η Λιόν, με την Μπάγερν να έχει «αλώσει» την έδρα της και τις δύο φορές. 3-2 το 2008-2009 και 3-0 το 2009-2010.

Champions Group

ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ-ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ

Τη δεύτερη, μόλις, παρουσία της σε ομίλους του Champions League ψάχνει φέτος η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Οι, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, πρωταθλητές Λευκορωσίας είχαν μπει στους ομίλους το 2008-2009. Από την άλλη, οι Αυστριακοί έχουν να δουν τη χαρά των γκρουπ από το 2001, όταν και μέτραγαν τρεις συνεχείς παρουσίες.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν συναντηθεί κατά το παρελθόν, με την ΜΠΑΤΕ να μην έχει βρει ποτέ ξανά στο δρόμο της ομάδα από την Αυστρία. Ωστόσο, η ομάδα του Γκρατς, υπό τις οδηγίες του νυν προπονητή της, Φράνκο Φόντα, είχε συναντηθεί με την Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ στον δεύτερο γύρο του Ιντερτότο το 2008, νικώντας 2-0 εντός και φέρνοντας 0-0 εκτός έδρας.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ-ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ

Αν θέλει να επαναλάβει την περσινή πορεία της στο Champions League, όταν έφτασε μέχρι τη φάση των «16», η Κοπεγχάγη θα πρέπει να περάσει το εμπόδια των πρωταθλητών Τσεχίας, οι οποίοι διψούν για την πρώτη τους συμμετοχή στους ομίλους.

Με μία μόλις ήττα στα επτά τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της και αυτή να προέρχεται από την Τσέλσι, η Κοπεγχάγη υποδέχεται την πιο άπειρη από τις ομάδες των πλέι οφ. Οι αντίπαλοι δεν έχουν διασταυρώσει ποτέ τα ξίφη τους στο παρελθόν και ενώ η Πλζεν δεν έχει ξαναβρεί Δανούς μπροστά της, οι Σκανδιναβοί έχουν την πικρή εμπειρία του 6-1 συνολικού σκορ από την Μπάνικ Οστράβα το 1992, αλλά και του 7-2 στις αναμετρήσεις κόντρα στην Χράντετς Κράλοβε το 1995.

sport-fm.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog