Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κατά πόσο η βοήθεια σε χώρες που λιμοκτονούν φτάνει στον προορισμό της;

- Advertisement -

Έρευνα σχετική με το κατά πόσο η βοήθεια με τη παροχή τροφίμων στη Σομαλία, οι κάτοικοι της οποίας, και κυρίως τα παιδιά, λιμοκτονούν, φτάνει στον προορισμό της, πραγματοποιούν τα Ηνωμένα Έθνη, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του εκπροσώπου της Διεθνούς οργάνωσης…

“Σε απάντηση πληροφοριών που αναφέρουν ότι οι προσφορές τροφίμων -από την παγκόσμια κοινότητα- κλέβονται, το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων, επισημαίνει πως παρά τα συστήματα επίβλεψης που διαθέτει, υπάρχει πιθανότητα οι αποστολές να μη φτάνουν στον προορισμό τους κι έτσι προχωράμε σε σχετική έρευνα”, εξήγησε ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, Φαρχάν Χακ.

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων “υποψιάζεται κάθε άτομο” που εμπλέκεται στις εν λόγω αποστολές, παρότι οι υποψίες επιβαρύνουν περισσότερο τις ένοπλες δυνάμεις.

Η κυβέρνηση της Σομαλίας από την πλευρά της, δηλώνει “μηδενική ανοχή” σε τέτοιου είδους ενέργειες.

Χαρακτηριστικό είναι πως η είδηση για πιθανή κλοπή της βοήθειας με την παροχή τροφίμων στη Σομαλία , συμπίπτει με την ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για περεταίρω βοήθεια στους κατοίκους της χώρας που λιμοκτονούν.

Δώδεκα εκατομμύρια άτομα δεν τρέφονται στο Κέρας της Αφρικής, που πάσχει από ξηρασία αλλά και από μάχες. Η ξηρασία πλήττει κυρίως το Τζιμπουτί, την Αιθιοπία, την Κένυα, τη Σομαλία και την Ουγκάντα.

protothema.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog