Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σκηνικό τουρκικής απόβασης σε ελληνικό νησί

- Advertisement -

Σε φιάσκο κατέληξε η άσκηση των τουρκικών δυνάμεων,
το σενάριο της οποίας προέβλεπε αποβατική ενέργεια σε νησί του Αιγαίου.
Από λάθος υπολογισμό βολής πυροβολικού τραυματίστηκαν δεκαπέντε Τούρκοι αξιωματικοί και στρατιώτες.
Ένα από τα βλήματα, αντί να πλήξει κάποιον από τους στόχους, κατέληξε στην εξέδρα, όπου παρακολουθούσαν την άσκηση οι επιτελείς.
Το ατύχημα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου”, είχε ως αποτέλεσμα να έρθει στην επιφάνεια ένα σενάριο άσκησης απόβασης με ελάχιστο διαθέσιμο χρόνο απόκτησης επιχειρησιακής ικανότητας, το οποίο προέβλεπε συνδυασμένη δράση των πεζοναυτών με τις ειδικές μονάδες Su Alti Savunma/SAS και Su Alti Taaruz/SAT.
Η άσκηση είχε στόχο την αναγνώριση/εξουδετέρωση των προκεχωρημένων εχθρικών δυνάμεων του νησιού με την υποστήριξη του πυροβολικού της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και στη συνέχεια διενέργεια αποβατικής ενέργειας για την κατάληψή του.
Η χρονική συγκυρία της άσκησης δημιουργεί προβληματισμό, καθώς συμπίπτει με τις τουρκικές απειλές κατά της Κύπρου ενόψει της έναρξης γεωτρήσεων στα εντοπισμένα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ και τα υπονοούμενα του Τούρκου ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, για ανάληψη ακόμα και στρατιωτικής δράσης σε περίπτωση που η κυπριακή κυβέρνηση προχωρήσει.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όλα αυτά είναι στο πλαίσιο της "Ελληνοτουρκικής Φιλίας", ένα παραμύθι που δεν αρέσει σε καμιά Ελληνίδα γιαγια παρα μόνο σε κάποιους πολιτικούς.

  2. Κατα τα αλλα μερικοι αναρωτιουνται τι το θελουμε το στρατο,η διπλωματια χρειαζεται μονο και λυθηκαν τα προβληματα.Εγω ομως ξερω οτι η Τουρκια που κερδισε με πολεμο κομματι της Κυπρου εδω και 37 χρονια ακομα το κατεχει και κανει οτι θελει σε αυτο.Οτι κερδιζεται στα πεδια των μαχων πολυ δυσκολα επιστρεφεται ειρηνικα.Μονο μια περιπτωση θυμαμαι.Την Ανατολικη Θρακη που κατειχε η Ελλαδα και παρεδωσε οικιοθελως το 1922 με τη συνθηκη της Λωζανης μαζι με τα νησια Ιμβρο Τενεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog