Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Κόκκινο πανί» για την Εκκλησία ο νόμος για τη δωρεά οργάνων

- Advertisement -

Την ανάκληση του εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και την αποστολή εγκυκλίου προς τους ιερούς ναούς, προκειμένου να ενημερωθούν οι πιστοί, αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, που συνεδρίασε σήμερα υπό τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, κλιμακώνοντας την αντίδρασή της απέναντι στο νόμο για τις μεταμοσχεύσεις οργάνων…

Ο νόμος ψηφίστηκε στις 16 Ιουνίου. Το «αγκάθι» για την Εκκλησία είναι η λεγόμενη «εικαζόμενη συναίνεση».

Σύμφωνα με τη διάταξη, όλοι οι ενήλικοι Έλληνες πολίτες θεωρούνται δυνάμει δωρητές οργάνων, εφόσον δεν έχουν δηλώσει το αντίθετο κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Η Εκκλησία «υποστηρίζει την αξία της φιλαλληλίας και της προσφοράς ζωής, αλλά αρνείται την εικαζομένη συναίνεση και την ιδιωτικοποίηση των μεταμοσχεύσεων» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Σημειώνεται ότι την αντίθεσή του στον νόμο έχει εκφράσει και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), αν και για λόγους διαφορετικής τάξεως.

Ο ΕΟΜ εκφράζει την ανησυχία ότι, με δεδομένες τις αντιδράσεις, η δωρεά οργάνων μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά, ενώ κάνει λόγο για «ορατό κίνδυνο εμπορευματοποίησης» από τη διεύρυνση του κύκλου των δοτών, προκειμένου για ζώσες μεταμοσχεύσεις.

Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να παρακολουθεί ανελλιπώς και να παρέμβει κατά τη διαβούλευση του υπό κατάρτιση νομοσχεδίου για τις ναρκωτικές ουσίες.

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. κερασακι στη τουρτα το παπαδαριο παντα και παντου,το παγκαρι για να βοηθησουν συνανθρωπους που εχουν αναγκη δεν το ανοιγουνε ομως ποτε.ελαχιστες φωτεινες εξαιρεσεις μονο.οταν τους χαλαει καποιος τη μαγια,οπως ο Αγιος Ζακυνθου ορμανε τα κορακια,ρε ουστ στους Ντερτιληδες τραβατε πεστετα.BOMB-FIS

  2. Ήμουν στη λίστα με τους δότες οργάνων εδώ και χρόνια. Τώρα ανακαλώ αυτή μου την προσφορά. Και τη ζωή μας εμπορεύονται πλέον οι αλητήριοι. Για όποιον δεν κατάλαβε πλέον όποιος τραυματιστεί «κατά τους γιατρούς» θανάσιμα, θα του παίρνουν τα όργανα (αν κατά τους γιατρούς βρίσκεται σε εγκεφαλικό θάνατο), εκτός αν έχει κάνει δήλωση από τώρα ότι δεν επιθυμεί να του πάρουν τα όργανα.
    Επειδή κανείς δεν διασφαλίζει τίποτα καλό είναι να σπεύσουμε μαζικά να αρνηθούμε να μας χρησιμοποιήσουν.
    Τώρα που κολάει ο Ντερτιλής, μόνο νοσηρός εγκέφαλος μπορεί να εξηγήσει.

  3. ενώ το να σαπίσουν νεκρά κρέατα (για να το πούμε ωμά,μπας και ευαισθητοποιηθούμε) , είναι πιό λογικό…αποφασίστε…την μία είναι "αιρετικοί" οι προτεστάνες…την άλλοι "εχθροί" οι αλλόθρησκοι (μουσουλμάνοι κλπ…)…τώρα αρνείστε την υπέρτατη κίνηση προς τον συνάνθρωπο,επειδή το λέει κάποιος που δηλώνει εκπρόσωπος του Θεού (να μας δείξει το τηλέφωνο που επικοινωνούν,παρακαλώ…!!!)…λες και μας έπιασε κανείς από τον λαιμό για να γίνουμε δωρητές…μόνος σου το είπες..κάνεις αρνητική δήλωση και τελειώνει η ιστορία…πού είνα ιη αγάπη προς τον συνάνθρωπο,που τόσο πολύ ευαγγελίζεται ο χριστιανισμός πιά ;;;…αυτή την φορά,ούτε ειρωνεία υπάρχει,ούτε θίγεται κανένα θρησκευτικό συναίσθημα…απλά,μερικοί,θίγετε την δική μας λογική εδώ μέσα,που δεν είναι υποχρεωτικό να συμβαδίζει με την δική σας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog