Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επιχειρεί μπαράζ μεταρρυθμίσεων η κυβέρνηση

- Advertisement -

Τις αντοχές της θα δοκιμάσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση,
γνωρίζοντας ότι την περιμένει ένα απαιτητικό φθινόπωρο για γερά νεύρα.

Το κυβερνητικό επιτελείο δείχνει αποφασισμένο να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία τις εξελίξεις, ωστόσο πίσω από τη δηλωμένη αισιοδοξία κρύβεται έντονη αγωνία για το τι θα επακολουθήσει τους επόμενους μήνες με επίκεντρο την οικονομία και τις αντιδράσεις της κοινωνίας.

Επισήμως, η κυβέρνηση καλύπτει την αγωνία της για τις κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν τα συνδικάτα στη ΔΕΘ και στρέφει την προσοχή της στο αναπτυξιακό πακέτο που ια παρουσιάσει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Όπως αναφέρει σήμερα στο κύριο θέμα της η εφημερίδα «Τα Νέα», ένα από τα θέματα που πρέπει να «τρέξουν» το επόμενο διάστημα, είναι το πρόγραμμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων φορέων και οργανισμών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές πρέπει να προχωρήσουν πιο γρήγορα και τα αναπτυξιακά μέτρα, το ΕΣΠΑ, και η απορρόφηση κονδυλίων. Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να προχωρήσει χωρίς προσκόμματα και το πρόγραμμα για την κοινωνική εργασία που αφορά 55.000 ανέργους.

Το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια εισάγεται τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής, στην κυβέρνηση όμως, τρέμουν και μόνο για την πιθανότητα καταλήψεων στα πανεπιστήμια από το Σεπτέμβριο και μετά.

Ανοιχτή παραμένει και η εκκρεμότητα με το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων που έχει πάει πίσω και δεν αναμένεται να παρουσιαστεί πριν από τον επόμενο μήνα.

Όσο για τα κλειστά επαγγέλματα, την κυβέρνηση απασχολεί το θέμα των ταξί. Ο αρμόδιος υπουργός, Γ.Ραγκούσης αναμένεται να παρουσιάσει τις προτάσεις του για την απελευθέρωση, ενώ προηγουμένως δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί προσέγγιση του υπουργού με την Κ.Ο. του ΠΑΣΟ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog