Ειδικότερα, στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για τον εντοπισμό και την εκκρίζωση χασισοφυτείας, σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων από την οποία δύο αστυνομικοί φέρονται να τραυματίστηκαν όταν τους παρέσυρε Ι.Χ.αυτοκίνητο …

Σύμφωνα και με το Cretalive.gr, ισχυρή ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου,του Τ.Α.Μυλοποτάμου,των ΤΑΕ Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης,επιχείρησαν το πρωί στα Ζωνιανά Όρη σε περιοχή όπου είχαν πληροφορίες ότι υπάρχει μεγάλη χασισοφυτεία.

Στην εξέλιξη των ερευνών,οι αστυνομικοί βρήκαν τον χώρο που αναζητούσαν μόνο που η καλλιέργεια είχε καταστραφεί από φωτιά τα ίχνη της οποίας ήταν πολύ πρόσφατα αφού στην φυτεία ,υπήρχαν καπνοί.

Οι καλλιεργητές δηλαδή προφανώς ενημερωμένοι κατά κάποιο τρόπο για την αστυνομική επίσκεψη ,είχαν φροντίσει να ξεριζώσουν την φυτεία και να παραδώσουν τον χώρο στην πυρά λίγη ώρα πριν την άφιξη της δύναμης των ένστολων.

Ενώ οι αστυνομικοί εξερευνούσαν τον “πυρπολημένο”χώρο, στο σημείο ,σύμφωνα με πληροφορίες,έφτασαν με Ι.Χ. κάτοικοι του χωριού οι οποίοι με έντονο εριστικό τρόπο καλούσαν την αστυνομία να εγκαταλείψει την περιοχή.

cosmo.gr